TV + Series

Ρατσιστική επίθεση σε ηθοποιό της σειράς «Obi-Wan Kenobi» του Disney+

H oργισμένη απάντηση του Ewan McGregor

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρατσιστική επίθεση στην Moses Ingram του Obi-Wan Kenobi και η Disney απαντά
H Moses Ingram του Obi-Wan Kenobi © EPA Pool

H ηθοποιός Moses Ingram που παίζει στην σειρά «Obi-Wan Kenobi» δέχθηκε εεκατοντάδες» ρατσιστικά και μισογυνιστικά μηνύματα.

Η ηθοποιός του «Obi-Wan Kenobi», Moses Ingram αποκάλυψε ότι έχει λάβει εκατοντάδες ρατσιστικά μηνύματα από τότε που εμφανίστηκε στη νέα σειρά του Star Wars, με τον συμπρωταγωνιστή της Ewan McGregor να κάνει δήλωση καταδίκης των υβριστικών θαυμαστών, λέγοντας ότι «αν της στέλνετε εκφοβιστικά μηνύματα, δεν είστε θαυμαστής του Star Wars».

 

Στη νέα σειρά της Disney+, η Ingram υποδύεται την Τρίτη Αδελφή, η οποία έχει αναλάβει από τον Darth Vader να κυνηγήσει τον Κenobi. Η σκηνοθέτης της σειράς και η Lucasfilm περίμεναν πως θα υπήρχαν αντιδράσεις προς μια μαύρη ηθοποιό, και μάλιστα είχαν προειδοποιήσει την Ingram για κάτι τέτοιο, λέγοντας της μάλιστα να μην τους δίνει όσο μπορεί σημασία. 

H ηθοποιός μοιράστηκε στο Instagram μερικά μόνο παραδείγματα από τις ρατσιστικές προσβολές που της απευθύνθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που ξεκίνησε η σειρά. «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κάποιος για να σταματήσει αυτό το μίσος, και έτσι αναρωτιέμαι ποιος είναι ο σκοπός μου, ακόμη και να είμαι εδώ μπροστά σας, λέγοντας ότι συμβαίνει αυτό. Νομίζω πως αυτό που με ενοχλεί είναι αυτό το συναίσθημα που είχα μέσα μου - που κανείς δεν μου το είπε - αλλά αυτό το συναίσθημα του τύπου: απλά πρέπει να σιωπήσω και να το αποδεχτώ».

 

 

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της ηθοποιού, ο επίσημος «Star Wars »λογαριασμός της Disney έσπευσε να την υπερασπιστεί, με ένα ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα.

Η απάντηση της Disney για τα ρατσιστικά σχόλια έναντι της Moses Ingram: «Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τον Moses Ingram στην οικογένεια του Star Wars και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνέχεια της ιστορίας της Reva. Αν κάποιος σκοπεύει να την κάνει να νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ανεπιθύμητη, έχουμε ένα μόνο πράγμα να πούμε: Αντιστεκόμαστε. Υπάρχουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια είδη στον γαλαξία του Star Wars, μην επιλέγετε να είστε ρατσιστές». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ