TV + Series

Το Succession ανανεώθηκε και για τέταρτο κύκλο

Οι μάχες εξουσίας των Roy θα συνεχιστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To κάστ της σειράς Succession η οποία ανανεώθηκε για τέταρτη σεζόν
Το κάστ του Succession © Getty Images/Ideal Image

Η παραγωγή του HBO Succesion, η οποία έχει σαρώσει τα Εmmy αποτυπώνοντας πειστικά των κόσμο των media, ανανεώθηκε για τέταρτο κύκλο.

H σειρά του ΗΒΟ που ακροβατεί ανάμεσα στον «Βασιλιά Ληρ» και την αληθινή ιστορία της οικογένειας του παντοκράτορα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ, διανύοντας αισίως τον τρίτο της κύκλο, θα επιστρέψει και για τέταρτη σεζόν. Αυτό αποκάλυψε τουλάχιστον η ιστοσελίδα The Deadline

Η κίνηση δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του γεγονότος ότι το οικογενειακό έπος προσέλκυσε περισσότερους από 1,4 εκατομμύρια θεατές σε όλες τις πλατφόρμες στην πρεμιέρα του, σηματοδοτώντας την καλύτερη παράσταση βραδινής έναρξης από οποιαδήποτε πρωτότυπη σειρά από τότε που κυκλοφόρησε το HBO Max. Η σεζόν των εννέα επεισοδίων, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook και Kieran Culkin, επέστρεψε με 13% αύξηση στην τηλεθέαση από την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν. 

Από την αρχή της σειράς το 2018, είναι γεγονός πως υπάρχουν αδιαμφισβήτητοι παραλληλισμοί με την οικογένεια του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ. Η ιστορία, μία σπουδή στην ανθρώπινη φύση, την οικογενειακή δυναμική και την αλλοτρίωση που προσφέρει το χρήμα και η εξουσία, ακολουθεί την οικογένεια του Λόγκαν Ρόι, ενός μεγιστάνα των media που έχει πλέον γεράσει, σ' ένα αγώνα διαδοχής. Με τον πατέρα να παίζει τα παιδιά του στην αρένα, παρακολουθώντας, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν έχει κανένα σκοπό να παραιτηθεί τελικά.

To επίθετο της οικογένειας δεν είναι τυχαία Ρόι («Roy»). Καθώς σημαίνει «Βασιλιάς». Η σειρά, γραμμένη πολύ προσεκτικά ως αρχετυπική τραγωδία, βασίζεται αμυδρά στον «Βασιλιά Ληρ» και το πώς διέλυσε την οικογένειά του, λόγω της μεγαλομανίας του. Σύμφωνα με την σαιξπηρική τραγωδία, ο 80χρονος Βασιλιάς Ληρ είναι ένας μεγαλομανής μονάρχης και νάρκισσος παρέρας που αποφασίζει να μοιράσει ανορθόδοξα το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και την Κορδέλια: όποια αποδείξει ότι τον αγαπάει περισσότερο, θα πάρει και το μεγαλύτερο κομμάτι. Εδώ, ο Λόγκαν Ρόι στρέφει όλα τα αδέλφια μεταξύ τους, πατώντας πάνω στις ανασφάλειές τους και αυτό γιατί στην πραγματικότητα δεν εμπιστεύεται κανέναν και δεν πιστεύει ότι κανείς μπορεί να τον αντικαταστήσει. Ποτέ.

Ο δημιουργός, Τζέσι Άρμστρονγκ, επιμένει ωστόσο ότι οι χαρακτήρες και τα σενάρια είναι φανταστικά, εμπνευσμένα από διάφορες δυναστείες όπως οι Κένεντι, οι Γκετί, ακόμη και η Βασιλική Οικογένεια. «Είναι τόσο πολύ μυθοπλασία, όσο και το «Ντάλας…Πρόκειται για μία φανταστική οικογένεια. Υπάρχουν πολλές ιστορίες διαδοχής δυναστειών που αξιοποιούνται με παραλλαγές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ