Visual Browsing
Νύχτες με take away cocktail λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα
NIGHTGRAM

Νύχτες με take away cocktail λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα

Αυτοσχέδια street μποτεγιόν πάρτι στο κέντρο της Αθήνας
© Θανάσης Καρατζάς
Λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα των καφέ-μπαρ, take away cocktail & αυτοσχέδια street πάρτι έζησαν μια δόξα που μπορεί να τα καθιερώσει.
Μια εβδομάδα πριν και με τον εγκλεισμό να μας έχει χτυπήσει στο κεφάλι, κάθε μικρή συνάντηση με φίλους έμοιαζε με σκηνή κωμικής ταινίας όπου ξεκινούσαμε να χαμογελάμε από μακριά όταν εντοπίζαμε τους φίλους μας, επιταχύναμε κατά πάνω τους, πηγαίναμε για αγκαλιά, κόβαμε ταχύτητα για να ακουμπήσουμε αγκώνα -ξενέρωτο τέρμα- και μετά χαζογελάγαμε από χαρά ενώ ακολουθούσαν ασυναρτησίες για πόση ώρα.
 
Μετά από 50 μέρες σκληρής καραντίνας, γιατί για κάποιους έπαιζε και η soft version, βγήκαμε να βολτάρουμε αφού μάθαμε ότι εμφανίστηκαν τα take away cocktails. Σαν να κουνάς κόκκαλο σε σκύλο, ένα πράγμα. Υποσχεθήκαμε να πάρουμε μερικά και να πάμε απόμερα να τα πιούμε συνετά και όμορφα. Φτάνοντας στο speakeasy σημείο όμως, η φάση ήταν τόσο γλυκιά και κεφάτη που δεν μπορούσες παρά να ενδώσεις με όση ωριμότητα και απόσταση ήταν δυνατή. Χαρά, καλοκαιρινά ρούχα, γέλια, πειράγματα και πολύχρωμος κόσμος σε σκαλοπάτια, χύμα στον δρόμο κάτω, όρθιοι, μια street κατάσταση τέρμα αθηναϊκή.
 
Για λίγα λεπτά, καταπίνοντας ένα θεόξινο Think pink σαν να ήταν το νοστιμότερο πράγμα του κόσμου, σκεφτόμουν τα εγκαίνια της Ομόνοιας, τις μεταλαβιές, τις τράπεζες, τις μπουκωμένες βόλτες στη Δ. Αεροπαγίτου και Απ. Παύλου με μουσικούς ανά 20 μέτρα με ηχεία και μεγάφωνα και άπειρο κόσμο να κάνει μίνι συναυλίες όλη την προηγούμενη εβδομάδα, τους αστυνομικούς που απλώς χάζευαν τα παιδιά να αγκαλιάζονται και να χορεύουν χύμα, τη μαρίνα του Φλοίσβου, τους ατσεκάριστους τουρίστες που θα αρχίσουν να έρχονται κ.ά. Έχεις ποτέ νιώσει να οδηγείς σούπερ προσεκτικά στον δρόμο, αλλά να βλέπεις ότι θα εμπλακείς σε κάθε στροφή σε ατύχημα με το τρόπο που οδηγούν οι υπόλοιποι;
 
Κάθε μέρα που πήγαινα, ο κόσμος αυξανόταν. Καθημερινές δεν άδειαζε ούτε μετά τις τρεις. Η ουρά ήταν πλέον της μισής ώρας αναμονής για τα κοκτέιλ. Τα διπλανά μίνι μάρκετ ξεπουλούσαν μπίρες. Το Σάββατο και την Κυριακή, με τον καύσωνα να τα δίνει όλα, υπήρχε κόσμος με μαγιό και σαγιονάρα, ενώ το όλο σκηνικό δεν αραίωνε ούτε μετά τις πέντε. Χθες άνοιξαν σχεδόν κανονικά και τα δύο διπλανά μαγαζιά, τίγκαραν με δυνατές μουσικές για κράχτη στον δρόμο και το μόνο που άκουγες ήταν τα τραγούδια mashup τουρλέ. Οι φάτσες άλλαξαν. Ήρθαν και οι γνωστοί που πρέπει να παρκάρουν τη μηχανή ποζαριστά πάνω στον πεζόδρομο ανάμεσά μας, με την εξάτμιση στη διαπασών. Κάθε έννοια απόστασης ή προσοχής εξατμίστηκε. Time to go. Έτσι και αλλιώς ανοίγουν από Δευτέρα, κάπως έστω, τα υπόλοιπα και θα πάω στα στέκια τα αγαπημένα.
Μποτεγίον speakeasy © Θανάσης Καρατζάς
Think pink και μαργαρίτες τα best sellers © Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
Οι πιο τρελή παρέα γύρω μας, γελούσαν και οι διπλανοί που τους άκουγαν © Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
Και μια φωτογραφία το κοκτείλ για τα Social © Θανάσης Καρατζάς
Δώσε μια μόνο τσούρα το έχω κόψει (Sic) © Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
Και λίγο μαστερ σεφ, μετά ήρθε και άλλη μια παίχτρια του διαγωνισμού © Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
Μαζί με την ζέστη βγήκαν και οι κατσαρίδες © Θανάσης Καρατζάς
Αυτοσχέδιο κάθισμα © Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
Παρεάκι με απίθανη πλάκα © Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
Στιμιαίος πανικός, σβήσαν μουσικές, αραίωσαν όλοι, τα ποτά πήγανε πίσω από την πλάτη© Θανάσης Καρατζάς
© Θανάσης Καρατζάς
Λίγο πιο κάτω σαν άλλο ballroom © Θανάσης Καρατζάς

Περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό μου instagram εδώ

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5