Μουσικη

Η Τζένη Μελιτά διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τζένη Μελιτά διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Isabelle» του Charles Aznavour.

Η Τζένη Μελιτά διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Isabelle» του Charles Aznavour.

 

 

 

Charles Aznavour - Isabelle (1984)

«Isabelle» του Charles Aznavour: Η ιστορία του τραγουδιού

Το Isabelle είναι ένα γαλλικό τραγούδι από το άλμπουμ Legends του Charles Aznavour που γράφτηκε από τον  ίδιο και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1965. Ο πραγματικός θρύλος της μουσικής Charles Aznavour ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Γαλλίας, με συνεχή παρουσία και παραγωγή στην μουσική βιομηχανία, ηθοποιός και ακτιβιστής. Από την ηλικία των πέντε ετών συμμετείχε σε παραστάσεις βαριετέ, στις οποίες συνόδευε με την κιθάρα τον πατέρα του ενώ σε ηλικία εννέα ετών εγκατέλειψε το σχολείο, προκειμένου να ζήσει το όνειρο του. Η αναγνωρισιμότητα ήρθε το 1946 όταν η τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ τον άκουσε να τραγουδά και αποφάσισε να τον πάρει μαζί της στις περιοδείες της στις ΗΠΑ και στην Γαλλία.
Η εκφραστικότητά, η αμεσότητά, ο τρόπος ερμηνείας, η ξεχωριστή φωνή του όντας βαρύτονος αλλά και οι μοναδικοί στίχοι του στα «θλιμμένα τραγούδια» έβαλαν τη γαλλική ποπ ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη. Η καριέρα του ξεπερνά τα 70 χρόνια, ηχογράφησε περισσότερα από 1.200 τραγούδια, τα οποία έχουν ερμηνευθεί σε οκτώ γλώσσες, έγραψε ή συνέγραψε στίχους σε περισσότερα από 1.000 τραγούδια μεταξύ των οποίων τα κομμάτια «La Bohème», «Take me away», «See me already», «La Mamma» και «Hier encore», πούλησε 180 εκατομμύρια δίσκους και θεωρήθηκε ως ο Φρανκ Σινάτρα της Γαλλίας.
Το 1998 το CNN τον συμπεριέλαβε στην τριάδα των μεγαλύτερων τραγουδιστών του 20ού αιώνα μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ και Μπομπ Ντύλαν. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ήταν όταν στις 24 Αυγούστου 2017 βραβεύτηκε με το 2.618ό αστέρι στην Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2018 διεξήχθη η τελευταία συναυλία του που πραγματοποιήθηκε στο NHK Hall στην Οσάκα ενώ την 1η Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ο θάνατός του, σε ηλικία 94 ετών.

Τα νέα της Τζένης Μελιτά

Η Τζένη Μελιτά, το πιο αγαπημένο "μανεκέν" του ελληνικού instagram, παρουσιάζει μαζί με την Δάφνη Καραβοκύρη και την Ξένια Ντάνια την καθημερινή νεανική εκπομπή «Κυψέλη» στην ΕΡΤ2, μια εκπομπή που αναζητά συνεχώς τις τάσεις στην αστική ζωή, τον πολιτισμό και την pop κουλτούρα. Στα μελλοντικά της πλάνα το καλοκαίρι θέλει ολοταχώς να πάει διακοπές, να κλειδώσει το κινητό της σε ένα δωμάτιο και να απολαύσει την ησυχία και την ηρεμία που έχει τόσο ανάγκη. Έρχεται μια νέα σεζόν με πολύ δημιουργικά πράγματα για εκείνη! Stay tuned.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ