Μουσικη

Ο Νικόδημος Κασομούλης, οι Έναυσμα, το Will you... Marrow me? και μια συναυλία για καλό σκοπό

Στις πρόβες της μπάντας του Κυττάρου λίγο πριν την μεγάλη συναυλία στις 25 Ιουνίου στο Θέατρο του Πάρκου Τρίτση

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Νικόδημος Κασομούλης με την μπάντα του
O Νικόδημος Κασομούλης με την μπάντα του © Aλέξης Μπίνος

Φιλανθρωπική συναυλία στο Κύτταρο με τους Νικόδημο Κασομούλη και τη μπάντα του, Έναυσμα και το Will you... Marrow me? για άτομα με νεοπλασματική ασθένεια.

«Δεν υπάρχει σημαντικότερο αγαθό από την υγεία. Είναι το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας» αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της ομάδας του Κυττάρου στη συζήτηση μας, ενός πανελλήνιου συλλόγου ατόμων που έχουν αντιμετωπίσει νεοπλασματική ασθένεια κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία. Είναι μερικοί άνθρωποι που έδωσαν τον αγώνα τους και αν κάτι έμαθαν, είναι πως νικιέται...με χαμόγελα και κάποιες μέρες χωρίς. Μια φιλανθρωπική συναυλία με τον Νικόδημο Κασομούλη και τη νεανική μπάντα του Κυττάρου, αλλά και τους «Έναυσμα» είναι σίγουρα ένα ραντεβού για καλό σκοπό που δεν πρέπει να χάσεις το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 19:00 στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο του Λεκανοπεδίου, το Θέατρο του Πάρκου Τρίτση. Από έντεχνα μέχρι ελαφρολαϊκά κομμάτια μπορεί να περιμένει κανείς στη συναυλία τους, τα οποία απολαύσαμε και στις πρόβες τους. Στη φετινή εκδήλωση θα βρίσκεται και η οργάνωση «Will you... marrow me?», που αποτελείται από φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, οι οποίοι θα ενημερώνουν και θα λαμβάνουν δείγμα απ' όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών. Μιλήσαμε με τον Νικόδημο Κασομούλη, γνωστό από το «The Voice of Greece» και τη νεανική μπάντα, τον πρόεδρο του Κυττάρου και την υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος «Will you... Μarrow me» λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία.

O Νικόδημος Κασομούλης με την μπάντα του
O Νικόδημος Κασομούλης με την μπάντα του © Κύτταρο

Έντονες προσωπικότητες με πολύ χιούμορ, γεμάτοι χαμόγελα μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος με μια πρώτη όψη την μπάντα του Νικόδημου Κασομούλη που αποτελείται σήμερα από επτά μέλη- φυσικά όλοι είναι και εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η μπάντα τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 να κάνει τα πρώτα της βήματα με μία κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά και φωνή. Έκαναν live εμφανίσεις σε μαγαζιά στην Αθήνα αλλά λόγω της πανδημίας η συχνότητα τους μειώθηκε. Πλέον το μουσικό σχήμα που αποτελείται από τον Χρήστο Ηλιάδη στην κιθάρα, τον Άγγελο Πρέμπτη στα ντραμς, τον Αλέξανδρο Σκούφια στο μπάσο, τον Πάρι Πασχάκη στα πλήκτρα, τον Γιώργο Καραμουλά στα κρουστά, τον Άρη Μπρούστη στο βιολί και τον Νικόδημο Κασομούλη στο τραγούδι έχει μεγαλώσει και πραγματοποιεί κατά κύριο λόγο φιλανθρωπικές συναυλίες.

«Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά ενώ μέσα από αυτή αποσκοπούμε σε εύρεση νέων Κυττάρων δηλαδή νέων ατόμων που έχουν ξεπεράσει τη νεοπλασματική ασθένεια, αλλά και στην έμπρακτη βοήθεια νοσούντων μέσα από το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια και τις δωρεές των παρευρισκομένων. Γνωρίζοντας προσωπικά τον πρόεδρο του Κυττάρου καθώς και το έργο που κάνει ο σύλλογος, θέλαμε να βοηθήσουμε και εμείς από μεριάς μας για να μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζουν χαρά σε οικογένειες και παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο κομμάτι των χορηγιών, καθώς τον τελευταίο καιρό οι καταστάσεις είναι δύσκολες για όλους. Παρόλα αυτά τα βγάλαμε εις πέρας» μου λέει ο Νικόδημος για να συνεχίσει.

Στη συναυλία μας θα υπάρχει η φιλική συμμετοχή του Πέτρου Παπαγιαννακόπουλου που θα βοηθήσει και αυτός με την φωνή του στο έργο μας. Ίσως η πιο ευχάριστη στιγμή της μπάντας συνολικά να ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι που πραγματοποιήθηκε μια αντίστοιχη φιλανθρωπική συναυλία για το Κύτταρο. Οι εικόνες που λάβαμε όσο παίζαμε την μουσική, με όλον τον κόσμο από κάτω να ευχαριστιέται την μουσική μας, το vibe που εισπράξαμε καθώς και η σκέψη ότι βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο κάποιους ανθρώπους είναι στιγμές αξέχαστες. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την συχνότητα τέτοιων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και να συνεχίσουμε αυτό το έργο για να μοιράζουμε χαμόγελα.

Στις πρόβες της μπάντας
Στις πρόβες της μπάντας © Κύτταρο

«Το Κύτταρο»: Πανελλήνιος Σύλλογος ατόμων με νεοπλασματική ασθένεια κατά την παιδική και εφηβική ηλικία

Ο ρόλος του Κυττάρου που ιδρύθηκε στα τέλη του 2007 είναι η υποστήριξη με οποιοδήποτε τρόπο των παιδιών που νοσούν τώρα καθώς και η συνεχής παρακολούθηση όλων όσων έχουν αποθεραπευτεί. Μέλη του συλλόγου είναι άτομα που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική ηλικία, ωστόσο εθελοντής μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε. «Το έργο μας είναι οι τακτικές επισκέψεις στις ογκολογικές κλινικές, η ενημέρωση σε ενηλίκους, οι οποίοι έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική ηλικία, η διοργάνωση και η συμμετοχή σε διαλέξεις και σε συνέδρια καθώς και η συνεργασία με άλλους συλλόγους, όπως είναι η φλόγα και το Make a Wish. Είναι ευχάριστο ότι η ομάδα εθελοντών μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και βλέπουμε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από ολοένα και περισσότερους. Το σίγουρο είναι ότι η συναυλία αυτή είναι για καλό σκοπό και θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε όλους» τονίζει ο Κυριάκος Στενός, πρόεδρος του Κυττάρου.

“Will you…Marrow me?”

Η ομάδα “Will you…Marrow me?” ξεκίνησε το 2016 στην Ιατρική σχολή Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε), με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση νέων ατόμων σχετικά με τη δωρεά Μυελού των Οστών. Έκτοτε, η ομάδα επεκτάθηκε σε όλες τις Ιατρικές Σχολές της Αθήνας. Στα 6 χρόνια δράσης της, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις εθελοντικού, ιατρικού και κοινωνικού χαρακτήρα και έχει πετύχει την καταγραφή 3.773 εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Παράλληλα, μέσω των δράσεών τους, έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθελοντισμού και αλληλοϋποστήριξης τόσο μεταξύ των Ιατρικών Σχολών όσο και εθελοντικών ομάδων με τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα. «Για εμάς, ο αρχικός στόχος ήταν η ενημέρωση των νέων ατόμων πώς η δωρεά μυελού των οστών είναι μια διαδικασία εύκολη, ανώδυνη και ακίνδυνη. Ήταν το σπάσιμο αντιλήψεων που ήθελαν γιγάντιες βελόνες στη σπονδυλική μας στήλη, η ενημέρωση αφενός για το τί ακριβώς είναι ο μυελός των οστών και αφετέρου για την πρόοδο της Ιατρικής που επιτρέπει τη δωρεά Μυελού των Οστών και Αιμοποιητικών κυττάρων να μοιάζει πλέον με αιμοδοσία ή δωρεά αιμοπεταλίων. Σαν μεγαλύτερη επιτυχία μας όμως, θεωρούμε το γεγονός πως 4 άτομα που καταγράφηκαν από εμάς προχώρησαν σε επιτυχημένη δωρεά. 4 ζωές σώθηκαν μέσα από το έργο της ομάδας μας. Αυτός είναι ένας στόχος που ξεπερνάει κάθε προσδοκία και μας γεμίζει χαρά.

Μέσα στην πανδημία, όπου όλοι λίγο πολύ μείναμε στα σπίτια μας και συνειδητοποιήσαμε πόσο απαραίτητοι είμαστε ο ένας για τον άλλον θεωρώ πώς είδαμε τη μεγαλύτερη αλλαγή. Είδαμε ανθρώπους από όλα τα μέρη της Ελλάδας να θέλουν να βοηθήσουν ακόμα και από μακριά. Υπήρχαν μέρες που δεν προλαβαίναμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις στο Instagram. Το ενδιαφέρον αυτό μας δίνει τεράστια δύναμη και μας ωθεί να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Δυστυχώς πολλοί από εμάς δεν μπορούν να είναι εθελοντές αιμοδότες όμως πολύ λίγα είναι τα νοσήματα που αποκλείουν κάποιον από το να γίνει εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Οι ιστορίες είναι πολλές, και κάθε μια ξεχωριστή. Κάθε φορά που ένας ασθενής ωστόσο, βρίσκει συμβατό δότη και προχωρά σε μεταμόσχευση, η χαρά και η συγκίνησή μας είναι η ίδια. Σας περιμένουμε στο τραπεζάκι μας στη συναυλία για να ενημερωθείτε σωστά. Από εκεί και έπειτα, αν αποφασίσει κάποιος να εγγραφεί εμείς συλλέγουμε το δείγμα (λίγο σάλιο) και αυτό ήταν. Το παν για εμάς δεν είναι η καταγραφή, αλλά η σωστή ενημέρωση. Αν γίνει αντιληπτή η φύση της διαδικασίας, η απόφαση είναι δική σας» λέει η Νεφέλη Γρίβα, υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος «Will you marrow me».

Και πού ξέρετε, εκείνη την ημέρα μπορεί να σώσετε μια ζωή…


Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ Ώρα Έναρξης: 19:00 

Τηλ. Κρατήσεων: 6971835710, 6982280503, 6940162684

Θα τους βρείτε στα social τους Kύτταρο και Will you... Marrow me για περισσότερες πληροφορίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ