Μουσικη

Ο R. Kelly αντιμέτωπος με 25 χρόνια φυλάκιση σύμφωνα με εισαγγελική πρόταση

Αντιμετωπίζει συνολικά 18 ομοσπονδιακές κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25 φυλάκιση για τον R Kelly
O ράπερ R Kelly (Φωτό αρχείου) © Getty Images/Ιdeal Image

R Kelly: Εισαγγελική πρόταση για 25 χρόνια φυλάκιση.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης δήλωσαν στο δικαστήριο την Τετάρτη 8 Ιουνίου ότι ο R. Kelly θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης άνω των 25 ετών, μετά την καταδίκη του πέρυσι για εμπορία ανθρώπων και εκβιασμούς.

Ο τραγουδιστής της R&B, είπαν, «απέφευγε την τιμωρία για σχεδόν 30 χρόνια και τώρα πρέπει να λογοδοτήσει».

Έπειτα από δεκαετίες κατηγοριών για σεξουαλικά αδικήματα, ο R. Kelly κρίθηκε ένοχος τον Σεπτέμβριο σε εννέα κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί και αφορούσαν τους ισχυρισμούς ότι ενορχήστρωσε ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τη στρατολόγηση και την κακοποίηση γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

«Με απλά λόγια, τα εγκλήματα του κατηγορούμενου ήταν υπολογισμένα, μεθοδικά και μέρος ενός μακροχρόνιου σχεδίου χρήσης της πλατφόρμας του ως μία εντυπωσιακή μουσική προσωπικότητα και του εκτεταμένου δικτύου του για να αποκτήσει πρόσβαση σε εφήβους, πολλοί από τους οποίους ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι, και στη συνέχεια να τους εκμεταλλευτεί για το προσωπικό του όφελος και τη σεξουαλική του ικανοποίηση», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Από τη δεκαετία του 1990, υπάρχουν εναντίον του R. Kelly πολλοί ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση, συχνά με ανήλικα κορίτσια, κατηγορίες που o ίδιος αρνείται. Το 2002, κατηγορήθηκε για 13 περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, αλλά αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες το 2008. Στις 22 Φεβρουαρίου 2019, κατηγορήθηκε για 10 περιπτώσεις κακουργηματικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στις 11 Ιουλίου 2019, συνελήφθη με ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπορία ανθρώπων, παιδική πορνογραφία, εκβιασμό και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Ο R. Kelly αντιμετωπίζει από τις 12 Ιουλίου 2019 συνολικά 18 ομοσπονδιακές κατηγορίες, όπως παιδική πορνογραφία, απαγωγή και καταναγκαστική εργασία.

Η υπόθεση της Νέας Υόρκης είναι μόνο ένα μέρος της δίκης που αντιμετωπίζει ο τραγουδιστής. Επίσης, έχει δηλώσει αθώος για ανάλογες κατηγορίες στο Ιλινόις και τη Μινεσότα. Οι ημερομηνίες της δίκης σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν ακόμη οριστεί.

Τον Ιανουάριο του 2019, σε ένα ευρέως διαδεδομένο ντοκιμαντέρ του Lifetime με τίτλο Surviving R. Kelly αναφέρονται από πολλές γυναίκες λεπτομερείς ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση, τους οποίους ο R. Kelly αρνείται. Οι ιστορίες αφορούσαν την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του 1990. Ο τραγουδιστής ήταν θύμα και ο ίδιος σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν οκτώ χρόνων από γυναίκα μέλος της οικογένειάς του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ