Μουσικη

Ο Αντίνοος Αλμπάνης διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντίνοος Αλμπάνης

Ο Αντίνοος Αλμπάνης διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Don’t Stop Me Now» των Queen.

 

 

 

Queen - Don't Stop Me Now (Official Video)

«Don’t Stop Me Now» των Queen: Η ιστορία του τραγουδιού 

To Don't Stop Me Now είναι τραγούδι του βρετανικού rock συγκροτήματος Queen, το έχει γράψει εξ ολοκλήρου ο Φρέντι Μέρκιουρι και συμπεριλήφθηκε στον δίσκο Jazz το 1978. Το κομμάτι κυκλοφόρησε και ως single, το οποίο κατάφερε να μπει σε κάποια charts χωρίς όμως να σημειώσει εξαιρετική επιτυχία κατά την εποχή της κυκλοφορίας του. Στα βρετανικά charts έφτασε έως το νούμερο 9, ενώ στα ιρλανδικά έως το νούμερο 10.
Οι στίχοι του τραγουδιού μοιάζουν με μια πρώτη ακρόαση ιδιαίτερα ενδυναμωτικοί: «floating around in ecstasy», «like a tiger defying the laws of gravity» και «traveling at the speed of light» είναι μόνο μερικές στροφές του τραγουδιού. Υποδηλώνουν όμως και μια περίοδο της ζωής του Φρέντι Μέρκιουρι που χαρακτηρίζεται από πολλές καταχρήσεις και υψηλό ρίσκο.
Μετά τον θάνατο του Μέρκιουρι από αιτίες που σχετίζονταν με το AIDS το 1991, ο Brian May είπε στο MOJO ότι οι στίχοι του ήταν δυσάρεστοι πλέον μιας και μιλούσαν για μια δύσκολη περίοδο της ζωής του Φρέντι, κατά την οποία «έπαιρνε πολλά ναρκωτικά και έκανε σεξ με πολλούς-πολλούς άντρες».
Έχει πιστοποιηθεί τριπλά πλατινένιο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, ενώ το 2014 οι αναγνώστες του περιοδικού Rolling Stone το ψήφισαν ως το τρίτο πιο αγαπημένο τους τραγούδι των Queen.

Τα νέα του Αντίνοου Αλμπάνη

Αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί στη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Διδούς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» σε παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μαζί με τους Μιχάλη Σαράντη και Νικήτα Τσακίρογλου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Μετά από έναν ομολογουμένως επιτυχημένο γύρο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί μια εξτρά παράσταση στο  Faliro Summer Theatre στις 10 Ιουνίου. Το φθινόπωρο θα τον δείτε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα πολυαναμενόμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο MEGA με τίτλο «Maestro».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ