Μουσικη

Eurovision 2022-Βόρεια Μακεδονία: Γιατί η χώρα σκέφτεται να αποσύρει τη συμμετοχή της

Η Δημόσια Τηλεόραση κάνει λόγο για σκάνδαλο - Η συγγνώμη της τραγουδίστριας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2022: Η στιγμή που η Andrea πετά στο πάτωμα τη σημαίας της Βόρειας Μακεδονίας
Eurovision 2022: Η Andrea πετά στο πάτωμα τη σημαίας της Βόρειας Μακεδονίας © Youtube / Eurovision Song Contest

Eurovision 2022 - Βόρεια Μακεδονία: Η εκπρόσωπος της χώρας, Andrea, πέταξε κάτω τη σημαία - Η Δημόσια Τηλεόραση σκέφτεται να αποσύρει τη συμμετοχή.

Τριγμοί υπάρχουν στη φετινή συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στην Eurovision 2022 στο παρά ένα του 66ου διαγωνισμού, με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας να σκέφτεται να αποσύρει την εκπρόσωπο και το τραγούδι της, μετά από ένα περιστατικό που καταγράφηκε με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια Andrea κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης στο Τορίνο. 

Η Andrea βρέθηκε στο χώρο άφιξης των τραγουδιστών της Eurovision 2022 και όταν ήρθε η ώρα να φωτογραφηθεί, έριξε στο πάτωμα τη σημαία της Βόρειας Μακεδονίας, προκαλώντας αντιδράσεις και οργή στη χώρα της. 

Eurovision 2022 - Βόρεια Μακεδονία: Η Δημόσια Τηλεόραση χαρακτηρίζει την κίνηση ως «σκάνδαλο»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας για το περιστατικό με την εκπρόσωπο της χώρας και τη σημαία, κάνει λόγο για σκάνδαλο και ζητά από την Andrea να πει δημόσια συγγνώμη για την κίνησή της αυτή. 

«Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας καταδικάζει έντονα την κίνηση της εκπροσώπου μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022, Andra, η οποία πέταξε στο έδαφος τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης στο Τορίνο. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση πίσω από αυτή τη σκανδαλώδη συμπεριφορά της εκπροσώπου μας στην Eurovision, η οποία με αυτή τη χειρονομία έδειξε ασέβεια προς το εθνικό σύμβολο, κάτι που τιμωρείται από τον νόμο. Η MRT αναμένει από την Andrea να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για τέτοια συμπεριφορά. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την Eurovision, αν και θα ληφθεί μέριμνα να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο MRT. Σε βάρος των υπευθύνων στην αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας θα ληφθούν όλα τα νομικά ενδεχόμενα για αυστηρότερες κυρώσεις γι' αυτό το σκάνδαλο».

 

 

 

Eurovision 2022-Βόρεια Μακεδονία: Η δημόσια συγγνώμη της Andrea

Λίγες ώρες μετά την οργισμένη ανακοίνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης της Βόρειας Μακεδονίας, η Andrea ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την κίνησή της να πετάξει στο πάτωμα της σημαίας της χώρας της. 

«Επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη δήλωση από εδώ, από την Τελετή Έναρξης, γιατί είδα τι γράφτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Απλώς δεν το πιστεύω γιατί τις τελευταίες ημέρες το μόνο που έκανα, ήταν να κινηθώ περήφανα και να δείξω παντού τη σημαία της Βόρειας Μακεδονίας. Η αποστολή ήταν μακριά μου και αποφάσισα σε μια στιγμή να ρίξω τη σημαία. Δεν ήταν από μίσος, είμαι περήφανη που κατάγομαι από εδώ. Είμαι πραγματικά εδώ για να παρουσιάσω τη Βόρεια Μακεδονία με τον καλύτερο τρόπο και ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στην Eurovision με θετικότητα. Είμαστε εδώ για να απολαύσουμε, εδώ μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και ελπίζω να το ξεπεράσουμε. Δεν σκόπευα καθόλου να προσβάλω κάποιον και αν το έκανα αυτό, ζητώ συγγνώμη. Κουβαλάω τη σημαία μαζί μου όπου και αν πάω και ελπίζω να μπορέσουμε πραγματικά να το ξεπεράσουμε», είπε η Andrea.

Eurovision 2022-Βόρεια Μακεδονία: Η στιγμή που η Andrea πετά τη σημαία της χώρας 

Δείτε τη στιγμή που η Andrea πετά τη σημαία της Βόρειας Μακεδονίας στο 56:30 του βίντεο της Τελετής Έναρξης της Eurovision 2022: 

Opening Ceremony / Turquoise Carpet - Eurovision Song Contest 2022 - Turin - Live Stream

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ