Μουσικη

Η Αθηνά Μαξίμου διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αθηνά Μαξίμου διαλέγει ένα τραγούδι

Η Αθηνά Μαξίμου διαλέγει και αφιερώνει το Refugee των OiVaVoi

 

 

 

Oi Va Voi Refugee

Refugee των OiVaVoi: Η ιστορία του τραγουδιού

«Με ρωτάς / Γιατί έρχομαι σ’ εσένα / Όταν κάποιος άλλος είναι εξίσου καλός / Τους ρώτησα αλλά είπαν το ίδιο / Δεν ρώτησαν καν το όνομά μου» λέει στο ξεκίνημά του το hit της βρετανικήςμπάντας. Έχοντας στο DNA του μελωδίες που αντλούν από τη soul, το ska, το trip hop, το drum ’n bass και τους ρυθμούς των Βαλκανίων, κυκλοφόρησε ως single το 2004 αλλά ως θέμα δεν θα σταματήσει να αγγίζει ευαίσθητες χορδές όσο οι πόλεμοι δημιουργούν κύματα προσφύγων.
OiVaVoi στα γίντις σημαίνει κάτι σαν «Ω θεέ μου» και είναι οι εβραϊκές ρίζες των μελών του συγκροτήματος που δίνουν και το μουσικό τους στίγμα. Συνδυάζοντας dance ήχους, την μελωδική ευαισθησία της δυτικής ποπ και παραδοσιακά εβραϊκά ακούσματα, η λονδρέζικη μπάντα ξεκίνησε την πορεία της το 2000 και άρχισε να γίνεται γνωστή στο κοινό μέσα από δισκογραφικές δουλειές όπως τα Digital Folk lore (2002), Laughter Through Tears (2003) και το επώνυμο άλμπουμ OiVaVoi (2007). Το συγκρότημα απαρτίζουν οι: Nik Ammar (κιθάρα, τραγούδι), Bridgette Amofah (φωνητικά), Josh Breslaw (ντραμς), Stephen Levi (κλαρινέτο, φωνητικά), Lemez Lovas (τρομπέτα), Anna Phoebe (βιολί), Lucy Shaw (μπάσο) και Zohara Niddam (φωνητικά).

Τα νέα της Αθηνάς Μαξίμου

Η γνωστή ηθοποιός αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στην «Προδοσία» στο θέατρο Βρετάνια. Το εμβληματικό έργο του Χάρολντ Πίντερ ξετυλίγει την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στην Έμμα, τον σύζυγό της Ρόμπερτ και τον Τζέρι, ο οποίος είναι ο καλύτερος φίλος του Ρόμπερτ. Στην παράσταση, που ανεβαίνει στην κεντρική αθηναϊκή σκηνή για δεύτερη σεζόν, συμπρωταγωνιστεί με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και τον Αιμίλιο Χειλάκη, που υπογράφει και την σκηνοθεσία. Παράλληλα, όμως, κάνει πρόβες για το καλοκαιρινό ανέβασμα της «Μήδειας» του Ευριπίδη που σκηνοθετούν από κοινού ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ