Μουσικη

Bobby Rydell: Πέθανε ο τραγουδιστής σε ηλικία 79 ετών

O Bobby Rydell υπήρξε είδωλο των εφήβων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bobby Rydell σε εμφάνισή του σε μουσικό σόου της τηλεόρασης
Bobby Rydell © Youtube

Bobby Rydell: Πέθανε ο τραγουδιστής - Η πορεία του στη μουσική, η κατάθλιψη και ο αλκοολισμός που τον οδήγησε στη μεταμόσχευση.

Πέθανε ο Bobby Rydell, ο τραγουδιστής που έγραψε τη δική του πορεία στη μουσική ερμηνεύοντας στις ΗΠΑ το θρυλικό πλέον «Volare». Ο Bobby Rydell υπήρξε είδωλο των εφήβων τη δεκαετία του 1950. Ο τραγουδιστής πέθανε σε ηλικία 79 ετών από επιπλοκές πνευμονίας, που δεν σχετίζονται με τον COVID-19, στο νοσοκομείο Jefferson Abington στο Abington της Πενσυλβάνια την Τρίτη (5/4).

Γεννημένος ως Robert Ridarelli, ο Bobby Rydell έγινε γνωστός αφού τον ανακάλυψαν στην εκπομπή «TV Teen Club» το 1950. Σε όλη τη μουσική του καριέρα, πούλησε πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ και πέτυχε 34 κορυφαίες επιτυχίες. Μεταξύ 1959 και 1964, είχε σινγκλ στο Top 40, συμπεριλαμβανομένων των «Wild One», «Volare», «Wildwood Days», «The Cha-Cha-Cha» και «Forget Him», ένα τραγούδι παρηγοριάς για ένα αδικοχαμένο κορίτσι. που βοήθησε να εμπνεύσει το κλασικό «She Loves You» των Beatles.

Bobby Rydell - Volare (The Perry Como Show - Oct 12, 1960)

Bobby Rydell: Η πορεία του στο μουσικό στερέωμα και την υποκριτική

Το 1985, ενώθηκε με τον Fabian και τον Frankie Frankie για να δημιουργήσει τους Golden Boys, ένα τρίο που έπαιζε μαζί για δεκαετίες.

Ο Bobby Rydell ήταν επίσης ηθοποιός, κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως Hugo Peabody στη μιούζικαλ-κωμωδία του 1963 «Bye Bye Birdie», δίπλα στην Kim McAfee της Ann-Margret. Στην ταινία συμμετείχαν επίσης οι θρυλικοί ηθοποιοί Ντικ Βαν Ντάικ και Τζάνετ Λι. Ο Rydell εμφανίστηκε επίσης στις εκπομπές «The Facts of Life» το 1987, «Vacation Playhouse» το 1963 και «The Red Skelton Hour» από το 1961 έως το 1965, μεταξύ άλλων.

Ο Bobby Rydell υπήρξε είδωλο ποπ κουλτούρας που η ταινία του 1978 «Grease», μια ιστορία αγάπης για εφήβους που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1950, του απέτισε φόρο τιμής ονομάζοντας το γυμνάσιο στην ταινία Rydell High.

Bobby Rydell -The Cha Cha Cha

 

 

Bobby Rydell: Η μάχη με τον αλκοολισμό, η κατάθλιψη και η μεταμόσχευση 

Ο Bobby Rydell ήταν μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που είχε περάσει στη ζωή του. Στα απομνημονεύματά του το 2016 «Bobby Rydell: Teen Idol On The Rocks: A Tale of Second Chances», που έγραψε μαζί με τον Allan Slutsky, ο Bobby Rydell μίλησε για τις μάχες του με τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη μετά τον θάνατο της πρώτης του συζύγου Camille Ridarelli. Έγραψε, επίσης, στο βιβλίο για την ανάκαμψη από μια διπλή μεταμόσχευση οργάνων το 2012.

Το 2003 η πρώτη του γυναίκα, με την οποία ήταν παντρεμένος για 36 χρόνια, πέθανε από καρκίνο. Ο Rydell δεν μπορούσε να αντέξει την απώλεια και έγινε αλκοολικός.
«Υπήρχε ένα τεράστιο κενό στη ζωή μου, κανείς να ξαπλώσω μαζί του στο κρεβάτι, κανείς να μιλήσω, να γελάσω» είχε πει το 2016 σε συνέντευξή του στο Morning Call. «Το έριξα στο ποτό. Και η βότκα έγινε ένας πολύ καλός φίλος και μετά ήρθε η διπλή μεταμόσχευση. Νέο συκώτι και νέος νεφρός από το ποτό» είχε πει.

Λίγο πριν τη μεταμόσχευση παντρεύτηκε ξανά την αγαπημένη του Linda.

Έμενε με τη σύζυγό του Linda Hoffman, την οποία παντρεύτηκε το 2009, μαζί με τον γιο Robert Ridarelli, την κόρη Jennifer Dulin και πέντε εγγόνια.

Philadelphia Legend Bobby Rydell, 'Wildwood Days' Singer, Dies

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ