Μουσικη

Ο Cacao Rocks διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Cacao Rocks διαλέγει ένα τραγούδι

Ο Cacao Rocks διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «#9 Dream» του Τζον Λένον.

 

 

«#9 Dream» του Τζον Λένον: Η ιστορία του τραγουδιού

Φαίνεται πως το νούμερο 9 έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή του Τζον Λένον. Εμπνεύστηκε το τραγούδι με τίτλο «#9 Dream» από ένα όνειρο που είδε και άκουσε τους στίχους «Ah bowakawa, posse, posse», που φαινομενικά ήταν απλά άσχετες ξένες λέξεις, αλλά αργότερα συνειδητοποίησε ότι αυτές οι παράξενες λέξεις, είχαν εννιά συλλαβές. Βασιζόμενος στο όνειρό του, έγραψε αβίαστα και το υπόλοιπο τραγούδι.
Η επανάληψη του αριθμού 9 στη ζωή του θρύλου των Beatles άρχισε από τη γέννησή του και τον ακολούθησε σε πολλούς ακόμα σταθμούς της ζωής του: Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου, το πρώτο του σπίτι ήταν στην οδό Newcastle Road 9, η πρώτη συναυλία των Beatles στο The Cavern Club πραγματοποιήθηκε 9 Φεβρουαρίου του 1961 και ο γιος του είχε την ίδια ημερομηνία γενεθλίων με τον ίδιο, δηλαδή  9 Οκτωβρίου.
Το #9 Dream είναι το δεύτερο single του Τζον Λένον που κυκλοφόρησε το 1974 με τον δίσκο Walls and Bridges. Σκαρφάλωσε μάλιστα στην 9η (!) θέση στη λίστα Billboard Hot 100.

Λίγα λόγια για τον Cacao Rocks

Cacao Rocks  είναι το ψευδώνυμο του καλλιτέχνη Ιάσωνα Μέγκουλα. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1985, και είναι γιος του γλύπτη Γιώργου Μέγκουλα και εγγονός του διευθυντή του Ινστιτούτου Παστέρ, Rene Boisseau. Δραστηριοποιείται στο πεδίο της street art τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στο έργο του έχουν αναφερθεί πολλά διεθνή μέσα σε όλο τον κόσμο και έχει βρεθεί στα εξώφυλλα των New York Times αλλά και του National Geographic Traveller. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλούς χώρους τέχνης και ιδρύματα στην Ευρώπη και στην Αμερική. Στην Αθήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Μουσείο Μπουζιάνη κ.α. Έχει τιμηθεί με βραβεία όπως το Artworks του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στις γκαλερί Alibi, Dio Horia, Zoumboulakis Galleries και συνεργάζεται σταθερά με την AG18 Gallery της Βιέννης. Πρόσφατα σχεδίασε το νέο μπουκάλι για την εταιρεία ποτών Metaxas, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Nike για τη φιλοτέχνηση ενός γηπέδου μπάσκετ προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα τελευταία χρόνια, έχει στραφεί προς τη ζωγραφική στο στούντιο, αλλά και στην έρευνα. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν καλεσμένος του Ιδρύματος του Πρίγκιπα του Μονακό, προκειμένου να συμμετάσχει στην προσπάθεια για τη διάσωση της μεσογειακής φώκιας, ενώ παράλληλα τα έργα του φιλοξενήθηκαν στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων και στη συλλογή έργων του Ιδρύματος Κομνηνού για το αφιέρωμα στο 1821.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ