Μουσικη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

alkistis-protopsalti.jpg
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη διαλέγει ένα τραγούδι

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη διαλέγει και αφιερώνει το τραγούδι «Fragile» του Sting

 

 

Sting - Fragile

«Fragile» του Sting: Η ιστορία του τραγουδιού

Το Fragile είναι ένα τραγούδι φόρος  τιμής στον Ben Linder, έναν Αμερικανό πολιτικό μηχανικό που δολοφονήθηκε από τους Κόντρας - μια συνομοσπονδία ανταρτικών ομάδων που χρηματοδοτούνταν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ - το 1987, ενώ εργαζόταν σε ένα υδροηλεκτρικό έργο στη Νικαράγουα. Ο φρικτός θάνατος του Λίντερ έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, σε μια εποχή που η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Κόντρας ήταν ήδη πολύ αμφιλεγόμενη και οδήγησε σε περαιτέρω πόλωση της κοινής  γνώμης για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θεωρείται ένα από το πιο συγκινητικά τραγούδια του βρετανού τραγουδιστή, που συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο σόλο δίσκο του «...Nothing Like the Sun». Ήταν το τραγούδι που άνοιξε τη συναυλία του Sting « ...All This Time», το βράδυ των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Το έγραψε κατά τη διάρκεια μιας τροπικής καταιγίδας όταν βρέθηκε στο νησί Montserrat της Καραϊβικής, το 1987 και έγινε ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια.

Τα νέα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Σε λίγες ημέρες παρουσιάζει μαζί με τον Στέφανο Κορκολή το νέο τους άλμπουμ «Με Τα Φτερά Της Ποίησης», ένα διπλό live album από την Panik Oxygen. Ένα μοναδικό live ηχητικό ντοκουμέντο από το αξέχαστο recital πιάνο - φωνή των δύο καλλιτεχνών στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το 2012, σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Οι σπουδαίες ερμηνείες της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και η μοναδική δεξιοτεχνία στο πιάνο του Στέφανου Κορκολή σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Ηλία Ανδριόπουλου, Στέφανου Κορκολή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Λάγιου και Μιχάλη Τρανουδάκη, σε ποίηση του Νομπελίστα ποιητή μας, βγαίνουν επιτέλους στο φως.
Το album «ντύνει» εικαστικά ένα μοναδικό booklet, με φωτογραφίες της Τώνιας Δραγούνη που «μυρίζουν» Ελλάδα κι εκτίθενταικαν στην αίθουσα τέχνης «Ιανός» (Σταδίου 24) μέχρι 10/3. Το album «Με Τα Φτερά Της Ποίησης» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα, καθώς σε μορφή CD στα καταστήματα πώλησης μουσικής και το e-store της Panik, στο panikmusic.gr.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ