Μουσικη

To Super Bowl εκτόξευσε το «STILL D.R.E.» του Dr. Dre

Ξεπέρασε το 1 δισ. views στο Youtube

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dr Dre and Snoop Dogg
Dr Dre και Snoop Dogg © Jason Kempin/Getty Images/Ideal Image

Ένα δισεκατομμύριο views απέκτησε το video του «Still D.R.E.» στο YouTube μετά την εμφάνιση του Dr. Dre στο φετινό Super Bowl.

Για πρώτη φορά είχε ακουστεί στην ταινία «Training Day» του Αντουάν Φουκούα το 1999 όπου ο Ντένζελ Ουάσινγκτον «εκπαίδευε» τον Ίθαν Χοκ. Τότε το τραγούδι είχε γίνει ύμνος για το gangsta-rap. Σήμερα, 23 χρόνια μετά, το video του «Still D.R.E.» ξεπέρασε το 1 δισ. views στο YouTube χάρη στο φετινό Super Bowl, τον τελικό του NFL ανάμεσα στους Los Angeles Rams και τους Cincinnati Bengals. 

Dr. Dre και Snoop Dogg εμφανίστηκαν στη σκηνή του SoFi Stadium κατά τη διάρκεια του φετινού halftime show στο Inglewood (το οποίο έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στα τραγούδια του) της California, με τους Eminem, Kendrick Lamar, Mary J. Blige και 50 Cent να τους συνοδεύουν σε μια ιστορική συναυλία για την παγκόσμια hip hop κοινότητα.

Μετά την all-star performance, το video του κομματιού απέκτησε ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube, κάνοντάς το και το πρώτο κομμάτι των δύο καλλιτεχνών που έχει διαγράψει τόσο μεγάλη επιτυχία στον ιστότοπο. Το video αναρτήθηκε εκεί τον Οκτώβριο του 2011. 

Στο μουσικό βίντεο, σε σκηνοθεσία Hype Williams εμφανίζεται όλο το «αφάν γκατέ» της ράπ: The D.O.C., Snoop Dogg και Dr. Dre που οδηγούν αυτοκίνητα lowrider, ο Xzibit, o Warren G, ο Funkmaster Flex, o Εminem και η Mary J. Blige.

Yπενθυμίζεται ότι το Still D.R.E., που περιλαμβάνεται στον δεύτερο δίσκο (μετά το θρυλικό Chronic) του Dr Dre από το 1999 με τίτλο 2001.

Training Day Scene - 1979 Monte Carlo Lowrider

Dr. Dre - Still D.R.E. (Official Music Video) ft. Snoop Dogg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ