Μουσικη

Οι Who επιστρέφουν στο Σινσινάτι 42 χρόνια μετά την τραγωδία

11 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου το 1979

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα «The Who» επί σκηνής
Το συγκρότημα «The Who» επί σκηνής © wikipedia

Οι Who δίνουν συναυλία στο Σινσινάτι των ΗΠΑ 42 χρόνια μετά την πολύνεκρη «νύχτα που άλλαξε το ροκ». Το ντοκιμαντέρ για τη συναυλία που βάφτηκε στο αίμα.

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα «The Who» θα δώσει την πρώτη του συναυλία στην περιοχή του Σινσινάτι, τέσσερις δεκαετίες μετά την πολύνεκρη τραγωδία κατά την εμφάνισή τους, στο Riverfront Coliseum, το 1979.

Εκείνη τη βραδιά 11 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν όσο γινόταν πιο κοντά στη σκηνή.

Η τραγωδία στοιχειώνει όλες αυτές τις δεκαετίες το συγκρότημα «The Who», το οποίο υποστηρίζει υποτροφίες σε προάστιο του Σινσινάτι στη μνήμη των θυμάτων. Οι Who θα ανέβουν στη σκηνή στο στάδιο TQL στις 15 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WCPO-TV.

Η επιστροφή του συγκροτήματος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020 στο BB&T Arena στο Κεντάκι, αλλά έπρεπε να αναβληθεί λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

The Who Cincinnati 1979 News Report

Το ντοκιμαντέρ για τους Who και τη νύχτα που άλλαξε το ροκ

Στο ντοκιμαντέρ του WCPO-TV του 2019 «The Who: The Night that Changed Rock», το συγκρότημα είπε ότι η απόφαση να δώσει ξανά συναυλία στο Σινσινάτι «θα είναι ένα πολύ χαρούμενος γεγονός και κάτι τόσο θεραπευτικό».

«Τώρα εμφανιζόμαστε σε έναν ακόμη μεγαλύτερο χώρο, ο οποίος προφανώς θα αυξήσει τα έσοδα για τις υποτροφίες» ανέφερε ο τραγουδιστής Ρότζερ Ντάλτρεϊ στον τηλεοπτικό σταθμό. Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι αφήνουμε πίσω μας μια κληρονομιά για το Σινσινάτι».

The Who: The Night that Changed Rock

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ