Μουσικη

Πέθανε το ιδρυτικό μέλος των Roots, Leonard «Hub» Hubbard

Ήταν μέλος από το 1992 και αποχώρησε το 2007 έπειτα από τη διάγνωσή του με καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη ζωή ο επί χρόνια μπασίστας των Roots, Leonard “Hub” Hubbard
The Roots © Frazer Harrison/ Getty/Images/Ideal Image

Ο πρώην μπασίστας και μέλος των Roots Leonard Hubbard πέθανε σε ηλικία 62 ετών από καρκίνο.

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο επί χρόνια μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Roots, Leonard «Hub» Hubbard.  Η είδηση έγινε γνωστή από τη σύζυγο του Hubbard, Stephanie, η οποία ανέφερε στο Inquirer ότι ο σύζυγός της πέθανε από πολλαπλό μυέλωμα, ένα είδος καρκίνου που είχε διαγνωστεί από το 2007.

Οι Roots αποχαιρέτησαν τον Hubbard από τους λογαριασμούς τους στα social media: «Με ιδιαίτερο βάρος στην καρδιά μας αποχαιρετούμε τον αδερφό μας, Leonard Nelson Hubbard. Ας φέρει ο αποχωρισμός σου ειρήνη στην οικογένεια, τους φίλους, τους θαυμαστές και όλους όσους σε αγαπούσαν. Αναπαύσου στη μελωδία».

Ο Hubbard ξεκίνησε να παίζει στους Roots το 1992. Εκείνη την περίοδο, το συγκρότημα ήταν γνωστό ως Square Roots και δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη το ντεμπούτο του δίσκο, Organix. Ο ίδιος συμμετείχε σε αρκετά από τα πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος, όπως τα Do You Want More?!!!??! του 1994, Illadelph Halflife του 1996, The Tipping Point του 2004 και πολλά ακόμη. Η τελευταία του ηχογράφηση με το συγκρότημα ήταν αυτή του Game Theory το 2006.

Ο Hubbard σταμάτησε να παίζει στους Roots την επόμενη χρονιά, oπότε και διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο μπασίστας είχε γράψει αρκετές από τις συνθέσεις των Roots στα 15 χρόνια που συμμετείχε στο συγκρότημα, ενώ μια από τις μνημειώδεις ζωντανές του εμφανίσεις ήταν αυτή στο MTV Unplugged του JAY-Z το 2001, όπου οι Roots εμφανίστηκαν ως support. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ