Μουσικη

Οι Wrens βαφτίζονται Aeon Station

Και κυκλοφορούν καινούργιο άλμπουμ που θα λέγεται «Observatory»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Wrens (Charles Bissell, Greg Whelan, Kevin Whelan, Jerry MacDonald)
Οι Wrens (Charles Bissell, Greg Whelan, Kevin Whelan, Jerry MacDonald) στη Νέα Υορκη το 1992 © Martyn Goodacre/Getty Images

Wrens: Η μπάντα που ανανέωσε τη sub pop και το indie rock επανέρχεται με το όνομα Aeon Station και το καινούργιο άλμπουμ «Observatory».

Το 2003 το άλμπουμ των Wrens «The Meadowlands» απέσπασε άριστες κριτικές αλλά η υπόσχεση για λαμπρή συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε. Τώρα επιστρέφουν ως Aeon Station χωρίς τον Charles Bissell.

Oι Wrens ξεκίνησαν το 1989 από το Νιου Τζέρσι με τον Charles Bissell (κιθάρα, φωνητικά), τους αδερφούς Greg Whelan (κιθάρα, φωνητικά) και Kevin Whelan (μπάσο, φωνητικά), και τον Jerry MacDonald (ντραμς). Κυκλοφόρησαν τρία επιτυχημένα άλμπουμ, που τα επαίνεσε  τόσο το Pitchfork όσο και το Rolling Stone, και είχαν έτοιμο ένα τέταρτο για το 2013 το οποίο όμως δεν βγήκε ποτέ. Πριν από λίγους μήνες, ο Bissell ανακοίνωσε με teaser ότι η μπάντα θα έβγαζε καινούργιο άλμπουμ αλλά λίγες μέρες αργότερα οι Wrens παραδέχτηκαν ότι έχουν διαλυθεί «για πάντα».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι New York Times έγραψαν ότι ο Kevin Whelan θα κυκλοφορήσει το τέταρτο άλμπουμ με το όνομα Aeon Station και τη συνεργασία των Greg Whelan και Jerry MacDonald, αλλά ότι με τον Bissell «η ρήξη είναι οριστική». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Whelan, ο Bissell τους καθυστέρησε με την τελειομανία του στο άλμπουμ που θα κυκλοφορούσε το 2013 και μπλόκαρε κάθε δημιουργικότητα της μπάντας. Στο μεταξύ, τα μέλη των Wren παντρεύτηκαν, έφτασαν την ηλικία των 50 και βρήκαν παράλληλες βιοποριστικές δουλειές. Το αποτέλεσμα ήταν «να πεθάνουν οι Wren», όπως είπε ο Bissell o οποίος πέρασε καρκίνο, συνήλθε και μάλιστα πήρε μέρος σε ημιμαραθώνιο μαζί με τη γυναίκα του.

Ωστόσο, στις 10 Δεκεμβρίου, τα υπόλοιπα μέλη θα κυκλοφορήσουν άλμπουμ με τίτλο «Observatory», σε διανομή της Sub Pop Records. Από το «Observatory» θα κυκλορήσουν τρία σινγκλ: το «Queens», το «Leaves» και το «Fade».

Aeon Station - Queens (Official Audio)

Αν και το πρώτο σινγκλ των Wren χρονολογείται από το 1993 και το πιο πρόσφατο, το «Pulled Fences» από το 2009, οι Wren ή Aeaon Station διατηρούν μεγάλη fan base που οφείλεται εν μέρει στα δυναμικά τους λάιβ. Αλλά, όπως γράφει ο «Guardian», φέρθηκαν ακραία απέναντι στις δισκογραφικές αποφεύγοντας κάθε συμβιβασμό και σνομπάροντας τη μόδα του γκραντζ: σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ο Whelan είπε ότι «oι Wrens ρομαντικοποίησαν τα προβλήματά τους. Πολλά συγκροτήματα που είδαμε να πετυχαίνουν, όπως οι Bright Eyes και οι Arcade Fire, έλεγαν πάντοτε και σε όλα "ναι" στους παραγωγούς και είχαν καλές δημόσιες σχέσεις. Εμείς παίζαμε τους ήρωες».

Pulled Fences (Live)

Η επικείμενη κυκλοφορία του «Observatory», παρότι οι Aeaon Station έχουν επεξεργαστεί όλα τα παλιά κομμάτια και έχουν κάνει καινούργιες ενορχηστρώσεις, αναμένεται να πυροδοτήσει δημόσιους καβγάδες με τον Bissell ο οποίος έχει συνθέσει τουλάχιστον ένα κομμάτι, το «Sophie». Ο Bissell σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σόλο άλμπουμ το 2022 αλλά, αν κρίνουμε από την προηγούμενη εμπειρία, ίσως το αναβάλει για καμιά δεκαριά ακόμα χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ