Μουσικη

Οι Biffy Clyro σε νέα περιοδεία από τον Ιανουάριο

Η σκοτσέζικη μπάντα ανακoίνωσε καινούργιες ημερομηνίες για το 2022

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O τραγουδιστής και κιθαρίστας των Biffy Slyro, Simon Neil
© EPA/BALAZS MOHAI HUNGARY OUT

To συγκρότημα Biffy Clyro επιστρέφει στις συναυλίες - Η περιοδεία με τις νέες ημερομηνίες που ανακοινώθηκε για το 2022

Μετά από πολλές αναβολές, η περιοδεία Fingers Crossed των Biffy Clyro ξεκίνησε στις 11 Απριλίου από το Λίβερπουλ και τελείωσε στις 4 Νοεμβρίου στο Μπρίστολ. Η σκοτσέζικη μπάντα ανακoίνωσε καινούργιες ημερομηνίες για το 2022 με πρώτο σταθμό τη Γλασκόβη τον Ιανουάριο.

Biffy Clyro - A Hunger In Your Haunt / Unknown Male 01 (Official Video)

Στη Finger Crossed Tour ξεχώρισαν τα κομμάτια «Dum Dum» -ένα ατμοσφαιρικό άνοιγμα για τις συναυλίες-το «A Hunger In Your Haunt» με τα πιασάρικα riffs και το αισιόδοξο «Tiny Indoor Fireworks» στο οποίο το κοινό ανταποκρίθηκε  τραγουδώντας μαζί με την μπάντα. Το «Errors in The History of God», ένα πιο ηλεκτρονικό και funky κομμάτι από το τελευταίο τους άλμπουμ «The Myth of The Happily Ever After», λειτούργησε όμορφα στους μικρούς συναυλιακούς χώρους της περιοδείας. Γενικά, στις συναυλίες του 2021 οι Biffy Clyro έπαιξαν παλιά και καινούργια κομμάτια, έντονα belters και πιο αργές εκτελέσεις -όπως το ονειρικό «Re-arrange»- με τον Simon Neil σχεδόν μόνο στο «Machines»: ίσως αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για να καταλάβει κανείς τη στιχουργική και τις συγχορδίες του συγκροτήματος που έχει επιρροές από το προοδευτικό ροκ, τους Nirvana και τους Rush.

Biffy Clyro - Weird Leisure  Live from The Barrowland Ballroom, Glasgow (August 2020)

Οι Biffy Clyro έχουν σχετικά ευρεία γκάμα, από μπαλάντες όπως το «Witch's Cup» μέχρι πειραματικά κομμάτια με ελαφρώς παράφωνο ήχο. Το τρίο δημιουργήθηκε στο Kilmarnock πριν από 25 ολόκληρα χρόνια -όταν τα μέλη του ήταν ακόμα δεκαπεντάχρονα- και αποτελείται από τους Simon Neil (κιθάρα, φωνητικά), James Johnston (μπάσο, φωνητικά) και τον Ben Johnston δίδυμο αδελφό του James (ντραμς, φωνητικά). Έχει ήδη κυκλοφορήσει εννέα στούντιο άλμπουμ, πέντε από τα οποία -το «Puzzle», το «Only Revolutions», το «Opposites», το «Ellipsis» και το «A Celebration of Endings»- έφτασαν στην πρώτη πεντάδα στο UK Albums Chart, ενώ οι εμφανίσεις τους στο Λιντς και στο Ρέντιγκ είχαν ενθουσιώδες κοινό. Γενικά είναι από τα πιο δραστήρια συγκροτήματα τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στα live: από την πρώτη τους μεγάλη περιοδεία στη Βρετανία το 2001, δεν πέρασε χρονιά χωρίς καινούργιο άλμπουμ, λάιβ προώθηση και συνεργασίες με μπάντες μεγάλου κύρους από τους Weezer και τους Muse μέχρι τους Who, τους Red Hot Chili Peppers και τους Rolling Stones στους οποίους οι Biffy έπαιξαν σαπόρτ. Το 2008, περιόδευσαν μαζί με τους Queens Of The Stone Age -με τους οποίους βρίσκω ότι έχουν πολλά κοινά σημεία- άνοιξαν για τους Bon Jovi στο Twickenham κατά τη διάρκεια του Lost Highway Tour (2007-2008) και για τους Foo Fighters κάμποσες φορές φτάνοντας μαζί τους μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Μερικοί είπαν ότι οι Foo Fighters έπρεπε να  ανοίγουν για τους Biffy Clyro και όχι το αντίστροφο. Πάντως, όποιος είδε τους Biffy Clyro το 2011 μαζί με τους Metallica στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό. 

Από τότε οι Biffy Clyro έχουν απογειωθεί με αλλεπάλληλες εμφανίσεις στο Glastonbury και με μια ασυνήθιστα σταθερή ποιότητα μέχρι το «A Celebration of Endings» του 2020 απ’ όπου ξεχώρισαν τα σινγκλ «Instant History» και «End Of». Η περιοδεία στη Βρετανία, την Ευρώπη και την Αυστραλία, που θα ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο του 2020, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά το συγκρότημα εμφανίστηκε το Barrowland Ballroom στη Γλασκόβη, όπου έπαιξε όλα τα κομμάτια από το καινούργιο του άλμπουμ. Η περιοδεία Fingers Crossed Tour αναβλήθηκε επίσης ώσπου πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2021 παράλληλα με την κυκλοφορία του άλμπουμ «The Myth of the Happily Ever After» το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου 2021.               

To 2022 oι Biffy Clyro θα εμφανιστούν σε πολλές πόλεις της Βρετανίας και στη συνέχεια στην Κοπεγχάγη, στο Όσλο, στο Αννόβερο, στη Βαρσοβία, στο Βερολίνο, στο Ντύσελντορφ, στο Άμστερνταμ, στη Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, στο Μιλάνο, στη Ρώμη και στη Βιέννη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ