Μουσικη

Ο Charlie Puth κλείνει τα 29

Το παιδί από το Ράμσον του Νιού Τζέρσεϊ που μας χάρισε ροκ εντ ρολ επιτυχίες όπως το «Marvin Gaye (Get It on)»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Charlie Puth
© EPA/ETIENNE LAURENT

Σαν σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 1991, γεννιέται ο αμερικανός τραγουδοποιός Charlie Puth.

Το 2015 ο Charlie Puth μαζί με τη Meghan Trainor -κι ένα εμπνευσμένο ροκ εντ ρολ βίντεo-κλιπ που σκηνοθέτησε ο Marc Klasfeld- εκτοξεύτηκαν στο νούμερο 1 του αμερικανικού Billboard Hot 100 με το «Marvin Gaye (Get It On)». To κoμμάτι έμεινε στην κορυφή για 12 εβδομάδες. Το επόμενο σινγκλ «One Call Away» έφτασε στο νούμερο 12 και το «We Don't Talk Anymore» (με τη Selena Gomez) στο νούμερο 9.

Charlie Puth - Marvin Gaye ft. Meghan Trainor [Official Video]

Ακολούθησαν το «Attention» και το «How Long», τα οποία ο Charlie Puth συμπεριέλαβε στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, το «Voicenotes» (2018). Το 2019, ο Puth κυκλοφόρησε τα σινγκλ «I Warned Myself», «Mother» και «Cheating on You» (το βίντεο που το συνόδευσε σκηνοθέτησε ο Tyler Yee), ενώ την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησαν το pop beat «Girfriend» και το «Hard on Yourself». Aνάμεσα στις επιτυχίες συγκαταλέγονται το remix «Easier» του αυστραλιανού ποπ ροκ συγκροτήματος 5 Seconds of Summer, το «I Warned Myself» και το «Mother».

Charlie Puth - Cheating on You [Official Video]

Ο Charlie Puth είναι απόφοιτος του Berklee College of Music. Τον Σεπτέμβριο του 2009, ξεκίνησε το δικό του κανάλι στο YouTube, με τίτλο «Charlie’s Vlogs» και το 2010 κυκλοφόρησε το μουσικό βίντεο του πρώτου του τραγουδιού «These Are My Sexy Shades». Το 2010, μετά από εμφάνιση στην εκπομπή της Ellen DeGeneres όπου ερμήνευσε το «Need You Now» της μπάντας από το Νάσβιλ Lady Antebellum, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό αλλά η μεγάλη επιτυχία ήρθε με το «Marvin Gaye», μια συνεργασία με τη Meghan Trainor. Η Trainor προσέδωσε στη συνεργασία κάτι ρετρό, κάτι από κορίτσι της δεκαετίας του 1950 που θα μπορούσε να παίζει σε ταινία του Τζέιμς Ντην.

Meghan Trainor - Dear Future Husband (Official Video)

Η συνεργασία με την Trainor συνεχίστηκε στο μουσικό βίντεο για το τραγούδι της «Dear Future Husband», που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015, και την ίδια μαγική χρονιά, ο Puth συνεργάστηκε με τον Lil Wayne -έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του χιπ-χοπ από τη Νέα Ορλέανη- και τον ράπερ CeeLo Green. Ο Charlie Puth έχει επίσης συνεργαστεί με τον Elton John -στο πρόσφατο άλμπουμ «The Lockdown Sessions»- με την Καλιφορνέζα Kehlani, με τον James Taylor και με τη Hailee Steinfeld η οποία ήταν guest star στην περιοδεία του το 2018.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ