Μουσικη

Sophia Urista και Brass Against: Αυτή είναι η ιστορία τους

Δημοσιότητα για τους λάθος λόγους ή όχι;

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Sophia Urista ουρεί σε θαυμαστή της στη σκηνή

Η ιστορία των Brass Against και της Sophia Urista, που έγιναν viral, όταν η τραγουδίστρια ούρησε σε έναν θεατή στο Daytona Rockville Festival.

Τις τελευταίες ώρες η εικόνα της τραγουδίστριας Σοφία Ουρίστα να ουρεί πάνω σε έναν θαυμαστή του συγκροτήματος Brass Against, έχει κατακλύσει το ίντερνετ. Ο περισσότερος κόσμος συζητάει για το συμβάν και όλοι αναρωτιούνται ποιο ήταν το context αυτής της κίνησης. Η μπάντα έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη αλλά σίγουρα κανείς δεν ποντάρει τα λεφτά του στο ότι αυτή ήταν η δημοσιότητα που αναζήτουσαν. Οι Brass Against δημιουργούν πρωτοποριακές διασκευές, πολλά κομμάτια τους στο YouΤube έχουν εκατομμύρια προβολές και όνειρό τους είναι να μείνει ζωντανή η κριτική στα πολιτικά πρόσωπα μέσω της μουσικής τους.

Οι ίδιοι μέσω του bio στην ιστοσελίδα τους αυτοπροσδιορίζονται ως μία σύναξη διάφορων μουσικών που έχουν ως όνειρο να εμπνέουν τους ανθρώπους μέσω της τέχνης τους. Τους αρέσουν οι μίξεις διάφορων ειδών όπως ροκ, τζαζ, χιπ χοπ και η επιρρόη τους βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα θρυλικά συγκροτήματα των Black Sabbath, Rage Against the Machine, Run the Jewels και Tool, βάζοντας όμως και εκείνοι κάτι το διαφορετικό σε ό,τι ετοιμάζουν. Ο ήχος είναι κατά βάση φταγμένος από πνευστά μουσικά όργανα, στα πρότυπα των συγκροτημάτων παλαιότερων δεκαέτιων στη Νέα Ορλεάνη, στο μέρος που γεννήθηκε δηλαδή το είδος της τζαζ.

Τα βασικά μέλη των Brass Against είναι 8, στην ιστοσελίδα τους όμως μπορεί να εντοπίσει κάποιος και άλλα μέλη που κάνουν εμφάνισή τους κατά καιρούς σε μερικά κομμάτια. Μέσα σε αυτά θα βρει κάποιος και τους Άντριου Γκουτάουσκας και Μπραντ Χάμοντς. Ο πρώτος παίζει σαξόφωνο για την μπάντα, όμως παράλληλα αποτελεί και εκείνον που κατευθύνει ολόκληρο το σύνολο. Ο Χάμοντς είναι ιδρυτής των Brass Against και ο βασικός κιθαρίστας. Το όραμα του είναι η μουσική τους να καλεί σε δράση όσους την ακούν και να μην εφησυχάζονται. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, με τον πρώτο να βγαίνει το 2018. Μέσα ο ακροατής μπορεί να βρει διασκευές από θρυλικά κομμάτια που έχουν ερμηνέυσει στο παρελθόν διάσημοι καλλιτέχνες. Οι Rage Against the Machine μπορούν να συναντήσουν τους Cult of Personallity, Audioslave, Bob Dylan και πολλούς άλλους. Ο Τομ Μορέλο των RATM, Audioslave και Street Sweeper Social Club έχει πει πως είναι η καλύτερη μπάντα πνευστών που μπορεί κανείς να ανακαλύψει. Πολλές φορές μάλιστα τους διαφημίζει και ο ίδιος μέσω της σελίδας του στο Twitter.

Η ιδεά για τη δημιουργία του συγκροτήματος χρονολογείται κάπου στο 2017 και λίγο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι συντελεστές των Brass Against ένιωθαν πως ο πολιτικός στίχος διαμαρτυρίας έπρεπε να επιστρέψει στη μουσική σκηνή και πως ο κόσμος τον είχε ανάγκη. Οι Γκουτάουσκας και Χάμοντς βρέθηκαν μαζί, έχοντας μαζί τους από μερικούς μουσικούς ο καθένας. Ξεκίνησαν παίζοντας μερικά τραγούδια των Rage Against the Machine και είδαν ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό στην πραγματικότητα. Με τον καιρό πρόσθεσαν κι άλλα μέλη, βάζοντας ο καθένας τον δικό του χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε μία μίξη από πλήκτρα, σαξόφωνα, τρομπέτες και καλές φωνές, οι οποίες διασκευάζουν τραγούδια γνωστών συγκροτημάτων ή καλλιτεχνών και το ύφος τους ταιριάζει στον χαρακτήρα των Brass Against.

Brass Against - Killing in the Name (Rage Against the Machine Cover) Ft. Sophia Urista

Η βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος είναι η Σοφία Ουρίστα. Δεν ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη και η προσθήκη της έδωσε μία ξεχωριστή δυναμική, δίνοντας μία ταυτότητα αναγνωρίσιμη σε όλους όσους τύχει να ακούσουν τους Brass Against.  Στο φεστιβάλ Rockville της Daytona η μπάντα ήταν μαζί με τους Metallica, Disturbed, Slipknot, A day to Remember, Lynyrd Skynyrd και πολλούς άλλους. Η γεννημένη το 1985 στην πόλη του Ντιτρόιτ, Σοφία Ουρίστα, ήταν έτοιμη να δώσει στο κοινό το δικό της σόου μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς. Κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στη σκηνή ανακοίνωσε πως θέλει να ουρήσει πάνω σε έναν θεατή. Τότε ένας άνδρας ανέβηκε στο stage και η 35χρονη ξεκούμπωσε το παντελόνι της, δείχνοντας σε όλους πως δεν έκανε πλάκα στο τι επρόκειται να ακολουθήσει. Το περιστατικό καταγράφηκε όπως είναι φυσικό από κινητά και έκανε το γύρο του διαδικτύου. 

BEST CAMERA ANGLE Vocalist Sophia Urista Pees On Fan’s Face at “Welcome To Rockville” BRASS AGAINST

Η Ουρίστα σίγουρα δεν θα ήθελε να είναι αυτός ο λόγος που γίνεται γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Βλέποντας κάποιος την ιστορία της θα καταλάβει πως κανείς δεν της χαρίστηκε σε όλη την καριέρα της. Η πρώτη της εμφάνιση σε κοινή θέα είναι το τηλεπαιχνίδι «The Voice» το 2016, όπου εκεί η Μάιλι Σάιρους της έδωσε μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Προέρχεται από μία συντηρητική οικογένεια και πριν σκεφτεί το τραγούδι, σπούδαζε ιατρική. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, η απόφαση της να στραφεί στην μουσική ως επιλογή καριέρας, την οδήγησε στο να κάνει το ξεκίνημα της στη Νέα Υόρκη πριν μια 15ετία με 700 δολλάρια στην τσέπη. 

The Voice 2016 Blind Audition   Sophia Urista  'Come Together'

Μετά το συμβάν στο φεστιβάλ τα σχόλια ήταν ποίκιλα από πλήθος κόσμου. Πολλοί ήταν εκείνοι που  μίλησαν κοροιδευτικά για το ότι η τραγουδίστρια των Brass Against ούρησε πάνω σε έναν θεατή. Μπορεί τα σχόλια στην τελευταία δημοσίευση να έχουν απενεργοποιηθεί από τους διαχειριστές του λογαριασμού, όμως αυτό δεν εμπόδισε από κάποιους να γράψουν για το αν «σκοπεύουν να ουρήσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη» και «Αν θεωρείται εμπειρία VIP η ούρηση σε θεατές» σε άλλα posts της σελίδας. Εκτός από αυτά, υπήρξαν και μερικά που υπερασπίστηκαν την Ουρίστα, λέγοντας πως ο άνδρας που ανέβηκε στην σκηνή ήταν πασιφανές πως ήθελε αυτό να συμβεί. Από την μεριά τους τόσο το συγκρότημα όσο και η τραγουδίστρια ζήτησαν συγγνώμη μέσω των social media υποστήριζοντας πως ήταν μία κακή στιγμή, με την 35χρονη από το Μίσιγκαν να παρασύρεται από το κλίμα του show. Στην απολογία της στο Instagram όμως τόνισε πως όσοι την ακολουθούν ξέρουν και το στιλ της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Urista (@sophiaurista)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brass Against (@brassagainst)


Το συγκρότημα έχει μεγάλο κοινό στην Ευρώπη. Επισκέπτονται συχνά μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και τα shows τους γίνονται συχνά sold out. Στο πρώτο τους tour το 2019 και λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού το κοινό εξάντήσε όλα τα εισιτήρια σε 12 συναυλίες τους. Βρέθηκαν να παίζουν σε πολυπληθείς πρωτεύουσες, όπως η Μαδρίτη και έκαναν μία μεγάλη εμφάνιση με τον Λένι Κράβιτζ στην O2 Arena του Βερολίνου. Τον ίδιο χρόνο βρέθηκαν και στην Ελλάδα για ένα live στο γνωστό μαγαζί Gagarin. Για το 2021 έχουν ανακοινώσει ήδη την ευρωπαϊκή τους περιοδεία, η οποία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brass Against (@brassagainst)

 

Brass Against Live In Athens, Greece

Οι Brass Against και η Σοφία Ουρίστα αποτελούν ένα σύνολο απο καλλιτέχνες δίνουν κάτι ξεχωριστό από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη μουσική. Σίγουρα οι fans τους δεν θα ήθελαν να γίνονται γνωστοί από τους πιο λάθος λόγους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ