Μουσικη

Ο Bruce Springsteen σε συζητήσεις για πώληση του καταλόγου του

Tα συνολικά του δικαιώματα μπορεί να φτάσουν τα 400 εκατ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Μπρους Σπρίνγκστιν συζητά την πώληση των δικαιωμάτων του
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν © Getty Images/Ideal Image

Ο Bruce Springsteen φέρεται να είναι σε προχωρημένες συνομιλίες με τη Sony Music για την εκχώρηση των δικαιωμάτων του.

Ο θρύλος της αμερικανικής μουσικής Bruce Springsteen βρίσκεται σε συζητήσεις για να πουλήσει τα δικαιώματα της ηχογραφημένης μουσικής του στη Sony Music μαζί με τον εκδοτικό του κατάλογο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Billboard.

Παρότι το «Aφεντικό» ήταν στην Columbia Records που ανήκει Sony Music από τότε που υπέγραψε για πρώτη φορά με τη δισκογραφική το 1972, ανέκτησε τα δικαιώματα της μουσικής του κατά τη διάρκεια της καριέρας του μέσω επαναδιαπραγματεύσεων συμβολαίων, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Το Billboard εκτιμά ότι τα άλμπουμ του Springsteen έχουν αποτίμηση μεταξύ 145 και 190 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα συνολικά του δικαιώματα κυμαίνονται από 330 εκατομμύρια δολάρια έως 415 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Billboard. Σε μια ανάλογη τιμή πουλήθηκε και ο κατάλογος του Bob Dylan  στην Universal Music Publishing πέρυσι.

Την είδηση η οποία έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τα 72α γενέθλια του τραγουδιστή και τραγουδοποιού, δεν σχολίασε ούτος ο ίδιος ούτε η Sony. 

Την τελευταία χρονιά και άλλα μεγάλα ονόματα όπως Τίνα Τέρνερ, η Στίβι Νικς, ο Νιλ Γιανγκ, ο Πολ Σάιμον, οι Aerosmith πέτυχαν νέες συμφωνίες για τους μουσικούς τους καταλόγους και μάλιστα ως και με εννιαψήφια νούμερα. Μουσικές φίρμες, αλλά και μεγάλα equity funds, όπως η Blackstone και η KKR, ξεχώριζαν ανάμεσα στους αγοραστές αντιλαμβανόμενα τις υψηλές προοπτικές κερδοφορίας. Oι εν λόγω αγοράζουν δισκογραφίες, επενδύοντας στην αξία των τραγουδιών με τις καλύτερες πωλήσεις, με την προσδοκία ότι θα δημιουργήσουν αξιόπιστες αποδόσεις για τους επενδυτές, καθώς οι υπηρεσίες streaming όπως η Spotify Technology γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ