Μουσικη

Οι Massive Attack δωρίζουν δύο prints του Banksy

Απέφεραν 140,000 λίρες που θα διατεθούν για καλό σκοπό

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Massive Attack δωρίζουν δύο prints του Banksy σε φιλανθρωπική δημοπρασία και σπάνε το παγκόσμιο ρεκόρ τιμής πώλησης για έργο του καλλιτέχνη
Οι Massive Attack © Getty Images/Ideal Images

Δύο limited-edition prints του Banksy δώρισαν οι Massive Attack τα οποία απέφεραν πάνω από 140,000 λίρες Αγγλίας που θα διατεθούν για φιλανθρωπία.

Δύο prints του street artist Banksy δώρισε το συγκρότημα Massive Attack για τις ανάγκες φιλανθρωπικής δημοπρασίας, τα οποία απέφεραν πάνω από 140,000 λίρες Αγγλίας που θα διατεθούν για καλό σκοπό. 

Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τη Vanguard, μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών και ειδικών της street art και έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου στο Bristol. Τα χρήματα που απέφερε η πώληση των prints θα διατεθούν στις οργανώσεις Temwa και Aid Box Community (ABC), που παρέχουν βοήθεια σε ευάλωτους πληθυσμούς στο Bristol και το Malawi σύμφωνα με το NME. 

Η φιλανθρωπική οργάνωση Temwa του Μαλάουι έχασε μια επιχορήγηση 250.000 λιρών νωρίτερα αυτό το έτος, αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έκοψε τη χρηματοδότησή της, αφήνοντάς τους σε απελπιστική ανάγκη από κεφάλαια για να συνεχίσουν το έργο τους που σώζουν ζωές. Αυτό περιλαμβάνει τον εφοδιασμό της χώρας της Ανατολικής Αφρικής με τρόφιμα, εκπαίδευση και ασφάλεια υγείας, καθώς και βοήθεια για την προστασία των δασών.

«Όταν ακούσαμε για την κρατική χρηματοδότηση που έχασε η Temwa νωρίτερα αυτό το έτος με τις περικοπές της βρετανικής βοήθειας και τη σημασία της δουλειάς που κάνει η Temwa στο Μαλάουι, αισθανθήκαμε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε», δήλωσε ο «Daddy G» Marshall σε μια δήλωση σχετικά με τις λίστες δημοπρασίας.

Το print του Banksy με τίτλο I Fought The Law πωλήθηκε για  £78,100, ενώ το Bomb Middle England για £77,000. Η δημοπρασία, στην οποία διατέθηκαν πάνω από 70 αντικείμενα, μάζεψε συνολικά £181,510.

Μιλώντας για τη σημασία του να πουληθούν τα prints του Banksy στην πόλη του το Bristol, η Mary McCarthy από την Vanguard ανέφερε: «Το γεγονός ότι σπάσαμε το ρεκόρ τιμής πώλησης για αυτά τα prints του Banksy σε ένα club του Bristol και όχι στο Christie’s του Λονδίνου ή το Sotheby’s της Νέας Υόρκης υποδεικνύει την απίστευτη ενέργεια της καλλιτεχνικής σκηνής του Bristol. Πρόκειται πραγματικά για ένα απίστευτο επίτευγμα για το Bristol το να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό σε αυτό το επίπεδο».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ