Μουσικη

Peggy Gou: η διασημότερη DJ της εποχής μας το Σάββατο στην Αθήνα

Στις ζωντανές εμφανίσεις της το κοινό κραυγάζει το όνομά της ρυθμικά: «Peg-gy, Peg-gy, Peg-gy»

yannis-papadopoulos.jpeg
Γιάννης Χ. Παπαδόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H DJ Peggy Gou
© Jacopo Raule/Getty Images for Miu Miu

Peggy Gou: Η νοτιοκορεάτισσα σούπερ σταρ της ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στην Αθήνα για ένα DJ set στο Athenaeum Intercontinental, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Το όνομα Peggy Gou είναι κάτι παραπάνω από γνώριμο στους φαν της ηλεκτρονικής μουσικής, στους ravers δηλαδή. Από το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το 2016 ως σήμερα, η 30χρονη Νοτιοκορεάτισσα παραγωγός και DJ έχει κατορθώσει πράγματα που ήταν αδιανόητα για κάποιον που είναι «απλά DJ», για κάποιον της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Στις ζωντανές εμφανίσεις της το κοινό κραυγάζει το όνομά της ρυθμικά: «Peg-gy, Peg-gy, Peg-gy», κάτι που είναι περισσότερο συνηθισμένο να συμβαίνει με τους ποπ σταρ. 

Ο πρωτοποριακός της ήχος, κάτι που η ίδια αρέσκεται να αποκαλεί περιπαικτικά «K-house», παραφράζοντας τον όρο «K-pop», είναι όντως ένας ήχος ιδιαίτερος που φανερώνεται μέσα από upbeat κομμάτια – κυμαίνονται συνήθως γύρω στα 125-130 BPM (beats per minute= χτυπήματα ανά λεπτό). Χτισμένα πάνω σε drum beat και ντυμένα με βελούδινους, ανατολίτικους ήχους, φανερώνοντας συγχρόνως τις επιρροές της: από electronica της δεκαετίας του ’90 μέχρι ιαπωνική pop του ‘80, τα κομμάτια της Peggy Gou έφεραν κάτι στην τέκνο και χάουζ σκηνή, που έλειπε: την εκλεκτικότητα με την έννοια του “elegance”. 

H Peggy Gou σπούδαζε σχέδιο μόδας στην London College of Fashion και δούλευε ως ανταποκρίτρια στο Λονδίνο για την κορεάτικη έκδοση του περιοδικού μόδας Harper’s Bazaar. Στην πορεία εγκατέλειψε την καριέρα στο χώρο της μόδας και μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου άρχισε να ασχολείται εντατικά με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το 2018 με το κομμάτι “It makes you forget (Itgehane)” – ένα groovy κομμάτι με conga τύμπανα και όξινες πιτσιλιές που σε κάνει να θες να παρτάρεις σε παραλία ως το πρωί. 

Peggy Gou - 'It Makes You Forget (Itgehane)'

Στη συνέχεια (το 2019) κυκλοφόρησε το πολύ επιτυχημένο EP “Moment” με το single “Starry Night” να γίνεται το απόλυτο χιτ, ξεπερνώντας τα στενά όρια του κοινού της ηλεκτρονικής μουσικής και εκτοξεύοντας την καριέρα της. 

Peggy Gou - Starry Night (Official Music Video)

Διαφημίσεις για την Hyundai, τη Louis Vuitton, σειρά γυαλιών της Ray-ban με την υπογραφή της, εξώφυλλα στο Mixmag, τη Vogue, το GQ. Ξέρετε πολλούς DJ να έχουν κατορθώσει κάτι τέτοιο; Είναι εν ολίγοις ένα ολοκληρωμένο fashion-icon, έχοντας το δικό της brand ρούχων (KIRIN), σειρές με προσωπικά merchandise (“Peggy-goods”), που γίνονται ανάρπαστα και άλλα πολλά. 

Η Peggy Gou στη σύντομη μέχρι τώρα καριέρα της έχει κατορθώσει αφενός μεν να δημιουργήσει πολλές προσδοκίες για την καλλιτεχνική της συνέχεια, αφετέρου δε να «βγάλει» τους DJ από τα σκοτεινά και ανθυγιεινά κλαμπ, τοποθετώντας τους επάξια δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς, υποστηρίζοντας ασυνήθιστα στυλ ως μέρος μιας συνολικής περφόρμανς.

Βρέθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2017 στη Θεσσαλονίκη, μετά το 2018 στο six d.o.g.s. στην Αθήνα, το 2019 στο φεστιβάλ-θεσμό της ηλεκτρονικής μουσικής το Reworks πάλι στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα τελευταία καλοκαίρια σε κλαμπ της Μυκόνου. 

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ετοιμάζεται να ανέβει στα decks (γυρνώντας στα καπάκια από Αυστραλία, πολυάσχολη και περιζήτητη γαρ) του Ballroom του Ξενοδοχείου Intercontinental


Info:

Peggy Gou
Opening act: Korrila
Σάββατο 06 Νοεμβρίου 2021
Ballroom Ξενοδοχείου Intercontinental, Λεωφ. Συγγρού 89-93

Προπώληση εισιτηρίων online στo viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα καταστήματα Wind, Ευρυπίδης. Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ