Μουσικη

Η Ατλάντα καθιέρωσε την «Ημέρα του Lil Nas X»

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ» δήλωσε ο ίδιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ατλάντα κήρυξε την «Ημέρα του Lil Nas X»
O Lil Nas X κατά την τελετή στην Ατλάντα © Paras Griffin/Getty Images/Ιdeal Image

Η γενέτειρα του Lil Nas X Ατλάντα καθιέρωσε την «Μέρα Lil Nas X» με αφορμή την επιρροή του στην LGBTQ κοινότητα και το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα.

Η Ατλάντα πραγματοποίησε μια ειδική τελετή για το «τέκνο» της ράπερ Lil Nas X στην οποία ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Antonio Brown, το πρώτο Μαύρο και ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, του παρέδωσε τιμητική πλακέτα. 

«Το δημοτικό συμβούλιο της Ατλάντα είναι στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίσει τον Lil Nas X για την επιτυχία του στον κόσμο της μουσικής, της ψυχαγωγίας και της δημοφιλούς κουλτούρας», αναφέρεται στο έγγραφο διακήρυξης της «Ημέρας του Lil Nas X».

«Είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αποδέχεται τους ΛΟΑΤΚΙ καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία και δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να είναι πιο ανοιχτοί, εκφραστικοί και προσωπικοί μέσω της μουσικής και της τέχνης», προσθέτει η ανακοίνωση.

 

«Αυτό είναι καταπληκτικό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήμουν στο πάτωμα στο δωμάτιο της αδελφής μου», ανέφερε ο Lil Nas X στο κοινό. «Τι άλλο μπορώ να πω; Είναι απίστευτο. Η ζωή γίνεται όλο και καλύτερη», πρόσθεσε ο σταρ, ο οποίος συγκινήθηκε, όμως υποσχέθηκε ότι δεν θα κλάψει.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Lil Nas X περιλάμβαναν επίσης μια ιδιωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον δισκογραφικό παραγωγό Dallas Austin και την οργάνωση HIV/AIDS Gilead COMPASS Initiative, κατά τη διάρκεια της οποίας μία χορωδία ερμήνευσε τραγούδια από το νέο άλμπουμ «Montero» του ράπερ.

Η χορωδία αποτελούνταν από μέλη και υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ κάθε μέλος φορούσε μωβ χρώμα προς τιμήν της ημέρας #SpiritDay της GLAAD της οργάνωσης, μιας εκστρατείας κατά του εκφοβισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ζητά από τους ανθρώπους να φορέσουν αυτό το χρώμα για να δείξουν την υποστήριξή τους στους queer νέους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ