Μουσικη

Με έργο μαύρου συνθέτη επέστρεψε η Met Opera της Νέας Υόρκης

«Η βραδιά ήταν ένας θρίαμβος για τον Blanchard», αναφέρει το AP

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το έργο του συνθέτη Terence Blanchard στην Met Opera
Το έργο του συνθέτη Terence Blanchard στην Met Opera © Getty Images

H Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης σηκώνει αυλαία παρουσιάζοντας για πρώτη φορά έργο μαύρου συνθέτη στην ιστορία της.

Περίπου 4.000 θεατές στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης είδαν την πρώτη παράσταση από τον Μάρτιο του 2020 και συνάμα την πρώτη που ανεβάζει από μαύρο συνθέτη στη μακρά ιστορία της. 

«Δεν Λυγίζουμε, δεν σπάμε. Ταλαντευόμαστε! » αναφέρει το ρεφρέν στη δεύτερη πράξη του έργου «Fire Shut Up in My Bones» του συνθέτη της τζαζ Terence Blanchard.

Μετά από ένα ιστορικό κενό 566 ημερών, ένας από μεγαλύτερους οργανισμούς τέχνης της χώρας άρχισε ξανά τις παρουσιάσεις. Η επιστροφή προσέλκυσε ένα πολύ πιο διαφορετικό κοινό από ό, τι συνήθως παρακολουθούσε τη Met και μεταδόθηκε ζωντανά οθόνες βίντεο στην Times Square και στο πάρκο Marcus Garvey του Harlem.

«Η βραδιά ήταν ένας θρίαμβος για τον Blanchard», αναφέρει το AP, έναν 59χρονο τρομπετίστα τζαζ και συνθέτη ο οποίος έχει γίνει περισσότερο γνωστός από τις συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι. 

H όπερα «Fire» έκανε πρεμιέρα το 2019 στο Opera Theatre του Saint Louis και μεταφέρθηκε στη Met ως μέρος μιας συμπαραγωγής που θα ταξιδέψει στη Λυρική Όπερα του Σικάγο τον Μάρτιο και την Όπερα του Λος Άντζελες.

Αυτή ήταν η δεύτερη όπερα του Blanchard μετά το «Champion» του 2013, για τον πυγμάχο Emile Griffith. 

Fire Shut Up in My Bones: Step Dance

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ