1821 Digital Gallery

«Μένουμε Όρθιοι»: Συναυλία ενίσχυσης των πυρόπληκτων

Πράσινο φυτό σε καμένη έκταση
Μια πρωτοβουλία για την οικονομική και ψυχολογική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο
  • A-
  • A+
0
​«Μένουμε Όρθιοι»: Συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας στις 28 Σεπτεμβρίου

Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών που σημάδεψαν τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου του 2021 ήταν καταστροφικές. Απέραντες εκτάσεις δασών κάηκαν σε Βόρεια Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο. Την ίδια ώρα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών που έχασαν το σπίτι και την περιουσία τους, ενώ χιλιάδες ζώα κάηκαν. 

Ιδιαίτερα, σε ότι αφορά την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγη περισσότερο, με τις φωτιές να κατακαίνε την περιοχή, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Συνολικά, οι εκτάσεις που καταστράφηκαν ξεπερνούν τα 500.000 στρέμματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι δάσος. Αυτό αντιστοιχεί στο 12% του δασικού πλούτου της χώρας. 

Ένα μήνα μετά, με τις πληγές να είναι ακόμα νωπές, οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διοργανώνουν μία μεγάλη συναυλία με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών καθώς και τη ψυχολογική στήριξη των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας. 

Σημαντικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς στο κάλεσμα και η συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων της Βόρειας Εύβοιας «Μένουμε Όρθιοι», θα πραγματοποιηθεί τηνΤρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

Σχετικα
Πλημμύρες στην Εύβοια: Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για τα καμένα
Πλημμύρες στην Εύβοια: Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για τα καμένα

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Κούτρας, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Τσολιάς), Νατάσσα Μοφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ΠΥΞ ΛΑΞ, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Χαρούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Κώστας Χατζής.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παραχωρεί το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας για την διεξαγωγή της συναυλίας και το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους. Επίσης, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων θα φροντίσουν, ούτως ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη μεγάλη αυτή συναυλία να στηρίξουν με κάθε τρόπο επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από την φυσική και οικονομική καταστροφή της πυρκαγιάς στους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Σχετικα
Η L’Oréal Hellas και η We4all ενώνουν τις δυνάμεις τους
Η L’Oréal Hellas και η We4all ενώνουν τις δυνάμεις τους

Αφίσα για τη συναυλία «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»

INFO
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου
Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο
«ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» - Συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας

Ώρα προσέλευσης: 18.00
Ώρα έναρξης: 20.00

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Γιάννης Ζουγανέλης
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Χρήστος Θηβαίος
Γιάννης Κότσιρας
Γιάννης Κούτρας
Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Τσολιάς)
Νατάσσα Μοφίλιου
Γιώργος Νταλάρας
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μίλτος Πασχαλίδης
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
ΠΥΞ ΛΑΞ
Μάριος Φραγκούλης
Γιάννης Χαρούλης
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Κώστας Χατζής
 
Παρουσίαση: Θανάσης  Αλευράς
Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Σκηνοθεσία: Άγγελος Τριανταφύλλου
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παζαχαριάκης

Εισιτήρια: ticketservices.gr | καταστήματα Public

https://www.ticketservices.gr/event/menoume-orthioi-kallimarmaro/

Τιμή εισιτηρίων
Πλατεία:
ZΩΝΗ Α - 150€, ΖΩΝΗ Β - 100€, ΖΩΝΗ Γ - 75€, ΖΩΝΗ Δ - 50€, ΑΜΕΑ - 20€
Κερκίδες:
Κάτω Διάζωμα: ΖΩΝΗ Ε - 35€, ΖΩΝΗ Η - 25€
Άνω Διάζωμα: ΖΩΝΗ Ζ - 30€, ΖΩΝΗ Η - 25€, ΖΩΝΗ Θ - 20€

Δωρεά προς τους Δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού & Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας: GR13 0172 1650 0051 6510 4293 333 (Τράπεζα Πειραιώς) 

Διοργάνωση:  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ιστιαίας.

Το όλο εγχείρημα υλοποιείται με την στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που παραχωρεί το Παναθηναϊκό Στάδιο όπως επίσης και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, του Αθήνα 9,84 και της Herca.

Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής:  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ)

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5