1821 Digital Gallery
Doxi
ΤΕΥΧΟΣ 759

Doxi: Ένα τραγούδι για την ενηλικίωση και την επιτυχία

«Το "Taking My Name" έχει να κάνει με την αλλαγή του ανθρώπου όταν καταφέρει να πετύχει ό,τι έχει βάλει στο μυαλό του»
© Αδαμαντία Σελέκου
Ο Doxi (Γιώργος Δοξιάδης) μιλάει στην Dini Selek για το νέο του τραγούδι «Taking My Name» και για τη ζωή του.

Το καινούργιο τραγούδι του Doxi, «Taking my Name», είναι μια ανάσα για όσους ψάχνουν ένα άκουσμα που θα τους αγγίξει. Μια μάχη μεταξύ των ονείρων και των ανασφαλειών. Ο Γιώργος Δοξιάδης παίρνει τον ακροατή σε ένα ταξίδι μέσα στις σκέψεις του. Έχοντας κυνηγήσει το όνειρό του, ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, αναφέρεται στην εικόνα της Αθήνας σαν τον τελικό προορισμό του. Η Αθήνα είναι πλέον ένα μοτίβο για τα έργα του και, όπως μου λέει, είναι η πόλη που τον τραβάει να γυρίσει έχοντας καταφέρει αυτά που έχει στο μυαλό του.

Hanging Out With Doxi

Ρωτώντας τον Δοξιάδη για τις δικές του παραστάσεις σε μια μεγάλη συζήτηση που κάναμε μαζί, φαίνεται πως η μουσική του, πέρα από κάτι που αγαπάει, είναι ένας καθρέφτης του εαυτού του. Ένας τρόπος να εξωτερικεύσει σκέψεις και συναισθήματα για τα όποια ελπίζει να βρεθεί ένα κοινό που θα ταυτιστεί. «Το εγώ μετά και το εγώ πριν καταφέρω να βρω αυτό το κοινό», λέει. Η συζήτησή μας και το τραγούδι του επικεντρώνεται σε αυτό ακριβώς. Ποιος ξέρει αν ο χρόνος, η φήμη και επιτυχία κάνουν τις ανασφάλειες και το εγώ του ανθρώπου να αλλάζει; Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις που η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη ακόμη, ούτε γι’ αυτόν, αλλά ούτε και για μένα. Όμως, φαίνεται πως την απάντηση θα την πάρουμε σύντομα από αυτά που έρχονται.

Doxi, όταν ήσουν μικρός τι έλεγες ότι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
Μικρός ήθελα να γίνω αθλητής και για αρκετό καιρό, πριν αφοσιωθώ στη μουσική, η κύρια ενασχόλησή μου ήταν ο αθλητισμός.

Σχετικα
Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης: Στη σκηνή με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης: Στη σκηνή με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Doxi
© Αδαμαντία Σελέκου

Τι σπουδάζεις;
Τον τελευταίο χρόνο σπουδάζω μουσική στην Αμερική. Αλλά έχω αποφασίσει να μην ολοκληρώσω τις σπουδές μου, πιστεύω πως οι γνώσεις που παίρνω δουλεύοντας με άλλους καλλιτέχνες στο στούντιο είναι πολύ πιο σημαντικές από αυτά που μπορώ να μάθω σε ένα πανεπιστήμιο.

Τι σημαίνει ο τίτλος της τελευταίας σου δουλειάς;
Ο τίτλος της τελευταίας μου δουλειάς, «Taking My Name», έχει να κάνει με την αλλαγή του ανθρώπου όταν καταφέρει να πετύχει ό,τι έχει βάλει στο μυαλό του. Πιο συγκεκριμένα, για εμένα, έχει να κάνει με το αν θα αλλάξω σαν άνθρωπος εφόσον καταφέρω να φτάσω σε ένα υψηλό σημείο της καριέρας μου.

Σχετικα
Τσίπρας στο Open: «Ο Μητσοτάκης τα δίνει όλα στους Αμερικανούς»
Τσίπρας στο Open: «Ο Μητσοτάκης τα δίνει όλα στους Αμερικανούς»

DOXI - Taking My Name - Official Music Video

Τι έκανες κατά τη διάρκεια του lockdown;
Είχα την ευκαιρία να τελειώσω το άλμπουμ στο οποίο δούλευα καιρό τώρα. Είχα και χρόνο να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους που ήθελα να εργαστούν στο βίντεο. Ήταν μια πολύ δημιουργική περίοδος, εκτός από το γεγονός ότι περπατούσα σε μια άδεια Αθήνα που την ένιωθα σαν μια διαφορετική πόλη.

Μπορείς να μας περιγράψεις τη διαδικασία με την οποία γράφεις ένα καινούργιο κομμάτι;
Όταν αρχίζω να γράφω ένα νέο τραγούδι ξεκινώ με τη μουσική, και όταν φτάνω σε ένα σημείο όπου ακούω τη μουσική όλη την ώρα, αρχίζω να γράφω τους στίχους. Αφού σκέφτομαι το τι θέλω να πω, αρχίζω να επεξεργάζομαι τον τρόπο που θέλω να πω και σε ποιο πλαίσιο θέλω να είναι το κομμάτι. Κάτι που με ενδιαφέρει πολύ να εκφράσω στους στίχους μου είναι ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο. Όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε έχουν πίσω τους πολλά στοιχεία που μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε ούτε εμείς οι ίδιοι, και αυτές οι στιγμές δημιουργούνται για πολλούς προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους

Αγαπημένη βόλτα στην Αθήνα;
Η αγαπημένη μου βόλτα στην Αθήνα πρέπει να είναι η βόλτα στο Λυκαβηττό καθώς έχει την αγαπημένη μου θέα της πόλης.

Doxi
© Αδαμαντία Σελέκου

Έχεις εμμονές και με τι;
Όταν δουλεύω σε ένα έργο έχω μια εμμονή να το δουλέψω μέχρι το όραμα που έχω στο μυαλό μου να ακούγεται σαν το τελικό προϊόν.

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου το χρήμα;
Νομίζω ότι τα χρήματα παίζουν ρόλο στη ζωή μου, όπως και στα περισσότερα παιδιά στην εφηβεία. Σίγουρα θα ήταν ωραίο να πορεύομαι με το να κάνω αυτό που μου αρέσει, αλλά πιστεύω πως τα πολλά χρήματα δεν είναι ο στόχος ή η εστίαση.

Τι σημαίνει πολυτέλεια;
Πολυτέλεια για μένα σημαίνει να μπορώ να ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που πιστεύω πιο σωστό για μένα, χωρίς να θυσιάζω χρόνο για πράγματα που δεν θα με πάνε μπροστά, αλλά είναι απαραίτητα για να μπορέσω να υποστηρίξω τον εαυτό μου.

Τι να περιμένουμε στο κοντινό μέλλον;
Στο κοντινό μέλλον θα βγάλω τον δίσκο στον οποίο είναι το single και θα δουλέψω σε καινούρια κομμάτια με Έλληνες καλλιτέχνες.


Το βιντεοκλίπ του Doxi σκηνοθέτησε η Dini Selek (Αδαμαντία Σελέκου) για την Athens Voice

Athens Voice Newsletter
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5