Visual Browsing
Ράπερ Βδέλυγμα

Αυτοκτόνησε ο ράπερ Βδέλυγμα

Ο underground ράπερ και παραγωγός από την Αθήνα άφησε μερικά σημαντικά άλμπουμ και μία γενναία gay φωνή και στάση.
Βδέλυγμα - Photo: Facebook
Αυτοκτόνησε ο ράπερ και παραγωγός Βδέλυγμα, κατά κόσμον Αντώνης Μανουσάκης, ένας από τους λίγους ανοιχτά gay ράπερ στην Ελλάδα.

Μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας του κορωνοϊού και της ψυχολογικής πίεσης που βιώνουμε όλοι, πριν λίγες ώρες έγινε γνωστή μία πολύ δυσάρεστη είδηση. Ο underground ράπερ και beatmaker Βδέλυγμα, κατά κόσμον Αντώνης Μανουσάκης, ένας από τους ελάχιστους ανοιχτά gay ράπερ στην Ελλάδα, έδωσε τέλος στη ζωή του στα 28 του χρόνια, αφήνοντας πίσω μία σειρά από άλμπουμ και tracks.

Ράπερ Βδέλυγμα
Βδέλυγμα - Art: Πάνος Λουκίσας

Μέσα από βιτριολικό χιούμορ και στίχους, η ζωή και οι καταστάσεις που βίωνε πέρναγαν μέσα από tracks, άλμπουμ και συναυλίες. «Πάνω από 22 χρόνια εμπειρίας ανεξάρτητα από το ποια είναι τα προβλήματά σας. Μπορώ να σας βοηθήσω να λύσετε τα δυσκολότερα από αυτά στον μικρότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλον ακόμα κι αν έχετε απογοητευθεί από άλλους ράπερς. Μπορώ να κάνω τους ερωτευμένους καλύτερα από πριν. Μπορώ να κάνω άγνωστους μεταξύ τους άνδρες να ερωτευθούν. Επίσης δίνω πανίσχυρους δίσκους για φυλακτό. Λύνω σημαντικές κινηματικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Επιτυχείς καλλιτεχνικές συμβουλές και πολλά άλλα» όπως έγραφε και ο ίδιος.

Βδέλυγμα, Jolly Roger & Το Σφάλμα - Χημικά

Σχετικα
Kill Emil: Ένας beatmaker από άλλη διάσταση
Kill Emil: Ένας beatmaker από άλλη διάσταση

Βδέλυγμα - Γάμα μου την καρδιά (Live Video Clip)

Βδέλυγμα - Στην αρχή (Lyric Video)

Bδέλυγμα - Γκέι 04

Σχετικα
O Soulnek από το Α ως το Ω
O Soulnek από το Α ως το Ω

Πολλοί φίλοι του Αντώνη τον αποχαιρετούν, μία από αυτές τις ειδήσεις που πραγματικά σε ταράσσουν, ακόμα και αν δεν τον ήξερες από κοντά αλλά μόνο μέσα από συναυλίες.

 

«Ο Αντώνης, το Βδέλυγμα, ο Τόνυ, δεν είναι πια μαζί μας. Δε τον βρήκε ο Κορονοϊός, γιατί και να τον έβρισκε ο Αντώνης θα κέρδιζε εύκολα, τον βρήκε σίγουρα η κοινωνική αδικία. Ο Αντώνης δεν ήθελε να είναι πολλά πράγματα, κανένας άνθρωπος δε θέλει να είναι πολλά πράγματα, η χαρά όσων μπορούν να έχουν και να γίνονται πολλά είναι προϊόν που αγόρασαν εύκολα. Ο Αντώνης ήθελε να είναι το Βδέλυγμα, ένας γκέη καλλιτέχνης που βγάζει τα προς το ζην κάνοντας ραπ, γράφοντας μουσική, παρουσιάζοντάς την. Ούτε να πουλάει μούρη, ούτε να πουλά κάτι παράνομο, ούτε να δουλέψει μια άκυρη άλλη δουλειά που δε την ξέρει και ξαφνικά να το παίξει ειδικός (και) σε αυτή. Η κοινωνία του έδειξε τα δυο της πρόσωπα. Ένα του κόσμου, με το να παίζει σε αντιρατσιστικά, αντικατασταλτικά, αντικαπιταλιστικά φεστιβάλ με χιλιάδες κόσμου, να τον αγαπούν χιλιάδες νέα παιδιά. Και το άλλο, με το πλέγμα μαγαζατόρων με ύφος βαθύ κι τσέπη ...χαμηλή, πατριαρχικών κι ανδροκρατούμενων σχέσεων, πολιτικών αποκλεισμών με ιερατικό τρόπο, ελεεινού επιπέδου παρεχόμενης ψυχικής υγείας και ποσοτικά και ποιοτικά, κρατικών παρακλήσεων για συμμόρφωση, ταχυπληρωμών ενοικίων και ειδών πρώτης ανάγκης. Δε θα με/μας πείσει ποτέ κανείς και καμιά ότι ατυχήματα ή το κακό τους το κεφάλι μας παίρνουν μακριά τους Ζακ και τους Τόνυ αυτού του κόσμου. Ο Αντώνης μας αφήνει μια δισκογραφία που ακόμα και οι πιο παλιοί καλλιτέχνες ραπ, οπουδήποτε, δεν έχουν ούτε στο μισό. Αν την ακούσουμε, τη μελετήσουμε και την εμπιστευθούμε μόνο καλύτεροι άνθρωποι, γονείς, σύντροφοι και συντρόφισσες, εραστές και συλλογικά όντα έχουμε να γίνουμε. Γιατί ο Αντώνης αν είχε λεφτά θα ήθελε περισσότερα για όλους όσους νοιάζεται ώστε να μη πονάνε. Ας φροντίζουμε να κάνουμε τον πόνο μακριά» Renegade Instruments / Vassilis Myrsinias, φίλος του Αντώνη, Βδέλυγμα dj (2014 - ...) – μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5