Visual Browsing
Οι πάντα απρόβλεπτοι CHICKN έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Οι πάντα απρόβλεπτοι CHICKN έρχονται στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Music Escapades
To Σάββατο 1η Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ, η μουσική ενότητα Music Escapades συνεχίζει δυναμικά με τους CHICKN

Πάνε περίπου 6 χρόνια από τότε που οι CHICKN εμφανίστηκαν στα μουσικά πράγματα της πόλης και μέσα σε αυτό το διάστημα διαρκώς εξελίσσονται. Συνδυάζοντας το κλασικό με το πειραματικό ροκ, o ήχος τους αναμειγνύει τζαζ, funk και post-punk στοιχεία σε ένα απόλυτα ψυχεδελικό πλαίσιο με ρετρό αναφορές από περασμένες δεκαετίες, ενώ αν κάτι τους διακρίνει είναι η διαρκής διάθεση πειραματισμού στρετσάρωντας επίμονα τα όρια των genre, αλλά και της σκηνικής τους παρουσίας. Αν κάποιος τους χαρακτήριζε τους χαμαιλέοντες της ενναλακτικής σκηνής της Αθήνας, δε θα είχε άδικο.

Έχουν κυκλοφορήσει πολλές κασέτες, τρία singles και δύο άλμπουμ, ενώ έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις ευρωπαϊκές περιοδείες και έχουν εμφανιστεί δίπλα στους Ty Segall, MoonDuo, Underground Youth και Thor Harris (SWANS).

CHICKN - Am I Cher? (Official Video)

Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους είναι ένα αμιγώς ψυχεδελικό τριπ που στηρίζεται στον περίπλοκο συνθετικό του χαρακτήρα και ενώ κλείνει το μάτι στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 φέρει την ζωογόνα ορμή των νεαρών δημιουργών του. Το WOWSERS! από την άλλη, το δεύτερο και τελευταίο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους είναι μία ροκ εν ρολ έκρηξη, σαν κάτι ηλεκτροφόρο να διαπέρασε το συγκρότημα και σίγουρα έχει να κάνει με τα χρόνια που μεσολάβησαν και τις αλλαγές στο σχήμα, αλλά και τις μουσικές ανησυχίες όλων των μελών - παλιών και νέων - που μπήκαν όλες μαζί επηρεάζοντας καταλυτικά το αποτέλεσμα του άλμπουμ.

Σχετικα
Θερμό χειροκρότημα για την Υπνοβάτιδα του Μπελλίνι (εικόνες)
Θερμό χειροκρότημα για την Υπνοβάτιδα του Μπελλίνι (εικόνες)

CHICKN - The Elevational Love of Frank Zappa // LIVE

Το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο Bel Esprit, που ηχογραφήθηκε αμέσως μετά το τέλος της ευρωπαϊκής περιοδείας τους τον περασμένο χειμώνα, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και είναι ήδη σίγουρο ότι δε θα μοιάζει με τα δύο προηγούμενα και ότι οι CHICKN θα επανεφεύρουν τον εαυτό τους για ακόμη μια φορά και συνθετικά αλλά και αισθητικά.

To Σάββατο 1η Ιουνίου στις 21.00,στα Πανοραμικά Σκαλιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), οι CHICKN θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Music Escapades, που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή. Στο ΚΠΙΣΝ οι CHICKN θα δώσουν μια συναυλία γεμάτη ροκ ψυχεδέλεια, αυτοσχεδιασμούς και απρόσμενες εκπλήξεις, όπως, άλλωστε είναι όλα τα liveτους, αφού ποτέ δεν ακολουθούν συγκεκριμένο playlist, αλλά παραλλάσσουν τις εκδοχές των τραγουδιών τους.

Σχετικα
Η Υπνοβάτις του Μπελίνι στο Μαγικό Βουνό του Τόμας Μαν
Η Υπνοβάτις του Μπελίνι στο Μαγικό Βουνό του Τόμας Μαν

CHICKN - I CRY DIAMONDS // LIVE

Συντελεστές:
Άγγελος Κράλλης, Φωνητικά/Κιθάρα/Πλήκτρα
Παντελής Καρασεβδάς, Τύμπανα
Άξιος Ζαφειράκος, Μπάσο/Φωνητικά
Χρήστος Μπεκίρης, Κιθάρα/Πλήκτρα/Φωνητικά
Αντώνης Σταυρινός, Τρομπέτα/Κρουστά

H είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Οι συναυλίες της ενότητας Music Escapades, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε περισσότερα στο City Guide της Athens Voice

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
24.10.2019
Ταξιδεύοντας την Τέχνη: 25 εικαστικοί με αναπηρία, 25 λογοτέχνες, 5 πόλεις
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5