Visual Browsing
Οι String Demons μιλάνε για τη σχέση του Βιβάλντι με τo heavy metal

Οι String Demons μιλάνε για τη σχέση του Βιβάλντι με τo heavy metal

Οι Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη παρουσιάζουν τη Νύχτα των Δαιμόνων στο Half Note
Χαρά Γερασιμοπούλου

Τι θα συμβεί αν η Lady Gaga πάει σε ένα ελληνικό πανηγύρι; Aν ο Mπετόβεν συναντηθεί με ένα metal zeibekiko; Αν οι Iron Maiden συναντήσουν έναν εκκλησιαστικό ύμνο; Mουσική δική τους αλλά και διασκευές, ορχηστρική μουσική, Βιβάλντι με beat, Abba με ποντιακούς χορούς, έγχορδα, ρυθμός, ηρεμία αλλά και εξάρσεις, κλασική παιδεία αλλά και σύγχρονος ηλεκτρισμός. Αυτός είναι ο ήχος των String Demons. Η τελευταία τους κυκλοφορία είναι το «Rise of Strings» στην Μinos-EMI. Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Half Note στις 14 Νοεμβρίου οι Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη μάς δίνουν το στίγμα τους...
            
Πιστεύουμε πως η αληθινή ψυχαγωγία είναι βασικός στόχος ενός καλλιτέχνη, από την εποχή του Bach και του Chopin, μέχρι την εποχή του Τσιτσάνη των Iron Maiden, της Lady Gaga. Αληθινή ψυχαγωγία που προέρχεται από κάτι το ωραίο, το καθαρό, το αληθινό, αυτό που εκπορεύεται από την ψυχή, αυτό που δεν το δημιουργεί κανείς «έτσι, επειδή είναι μόδα και lifestyle», αλλά επειδή η φωτιά που καίει μέσα του δε θα έσβηνε εάν δεν το δημιουργούσε.

Τα Καγκέλια - String Demons

Βασισμένοι στην κλασική μουσική και τεχνική και στον ήχο των εγχόρδων, ταξιδεύουμε και στην heavy metal, την pop και φυσικά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, όλα αυτά όχι μόνο με τις διασκευές, αλλά και με δική μας πρωτότυπη μουσική. Το «Rise of Strings»  αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που είναι οι String Demons αυτή τη στιγμή, είναι ένα βήμα μπροστά από τους προηγούμενους μας δίσκους και από άποψη ήχου, υλικού, επιλογών και φυσικά λόγω του ότι για πρώτη φορά εμπεριέχονται τραγούδια μας, ερμηνευμένα από εμάς τους ίδιους όπως το «Goodbye my crazy dream».Υπήρχε πολύ όταν μπήκαμε στο στούντιο με τον αγαπημένο μας συνεργάτη «επιστήμονα του ήχου» Δημήτριο Ντούλια με την ίδια διάθεση και ορμή. Αφήσαμε και κομμάτια απ’έξω για τον επόμενο!

String Demons - Bad Romance (Official Music Video)

Σχετικα
Σε διαθεσιμότητα η επικεφαλής των βραβείων Grammy
Σε διαθεσιμότητα η επικεφαλής των βραβείων Grammy

Μουσικές που ήρθαν μέχρι τα αυτιά μας, μας έκαναν κλικ, πιάσαμε τα όργανα, εμπνευστήκαμε από αυτές, τις ενώσαμε με κάτι άλλο, με κάτι ετερόκλητο πολλές φορές π.χ το «Domino» που είναι που είναι συνδυασμός ενός κομματιού των Iron Maiden με έναν εκκλησιαστικό ύμνο, τις προσαρμόσαμε στο στυλ και την αισθητική μας, τις μελετήσαμε πολύ και ηχογραφήσαμε. Το ότι το κάνουμε βέβαια να μοιάζει εύκολο (γιατί έτσι πρέπει στην τελική), δεν αναιρεί το γεγονός ότι όλα αυτά κρύβουν πολλή δουλειά, τεχνική και γνώσεις από πίσω.

Iron Maiden - Fear of the dark - String Demons

Βασιζόμαστε πάνω στους τρεις πυλώνες μας: τo heavy metal, την κλασική και την παραδοσιακή ελληνική μουσική όπως συμβαίνει στο κομμάτι «Metal Zeibekiko». Αυτό ισχύει και για τα εξ’ ολοκλήρου δικά μας κομμάτια. Από εκεί και πέρα, όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αυτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταβάλλει μία ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Και βγαίνει με τον δικό μας τρόπο! Ούτως ή άλλως, η οποιαδήποτε ταυτότητά μας συνδέεται άρρηκτα με τη φράση που λέει ότι η μουσική είναι μία: η καλή!

Σχετικα
Ένα κορίτσι σε ένα κομμωτήριο ονειρεύεται να γίνει "Star"
Ένα κορίτσι σε ένα κομμωτήριο ονειρεύεται να γίνει "Star"

Metal Zeibekiko - String Demons | Official Audio Release

Μουσική φωτιά περιέχει η καταιγίδα του Βιβάλντι από τις «Τέσσερις εποχές» όπου το παίζουμε στο δίσκο αυτό, κομμάτι που πιστεύουμε ότι είναι προάγγελος τoυ heavy metal ή ότι κομμάτια του heavy metal έχουν επηρεαστεί απ' αυτό. Αυτό είναι η μουσική τέχνη. Και δεν είναι απρόσιτη, όπως πολλοί έχουν προσπαθήσει να την καταστήσουν. Αντιθέτως, είναι η πιο προσιτή τέχνη όλων! Και την άποψή μας αυτή προσπαθούμε να κάνουμε πράξη στις συναυλίες και στους δίσκους μας! Aκούτε αυτούς ήχους; Λυδία τους ακούς; Eίναι η Νύχτα των Δαιμόνων που μας καλεί για την συνέχεια της πρόβας, η ώρα πλησιάζει και οι String Demons θα είναι στη θέση τους. Σας ευχαριστούμε.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την εμφάνιση των String Demons στο Half Note στο City Guide της Αthens Voice

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5