Visual Browsing
Παυλίνα Βουλγαράκη: «Η επαφή με το κοινό με κάνει να μη νιώθω μόνη και να φοβάμαι όλο και λιγότερο»
ΤΕΥΧΟΣ 630

Παυλίνα Βουλγαράκη: «Η επαφή με το κοινό με κάνει να μη νιώθω μόνη και να φοβάμαι όλο και λιγότερο»

Το δεύτερο της βήμα μόλις ολοκληρώθηκε με το νέο προσωπικό άλμπουμ «Μωβ Καληνύχτες»

Μας συστήθηκε με το ντεμπούτο της «Λαβύρινθοι» και μέσα από σειρά εμφανίσεων και συναυλιακών συνεργασιών. Με το πρώτο δείγμα από τη νέα της δουλειά «Φέρ’ τα μου όλα πίσω» ανέμειξε παράδοση και ροκ, σύγχρονο στίχο και μαντινάδα με τη λύρα του δάσκαλου Ψαραντώνη. Το δεύτερο της βήμα μόλις ολοκληρώθηκε με το νέο προσωπικό άλμπουμ «Μωβ Καληνύχτες» και παρουσιάζεται για τρεις ακόμη Παρασκευές στο club του Σταυρού σε επιμέλεια του Πάνου Σουρούνη. 

Πώς ήταν η διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση του νέου σου άλμπουμ «Μωβ Καληνύχτες»;

Πέρασα διάφορα εσωτερικά στάδια. Ανά φάσεις τον λάτρευα κι ανά φάσεις τον μισούσα. Δεν είμαι πια η κοπέλα που έγραψε αυτά τα κείμενα και δεν μπορούσα με τίποτα να αποδεχτώ ότι ο τρόπος γραφής μου θα έχει πάντα να κάνει με την ηλικία ή τη φάση μου. Είναι κάποιου είδους ημερολόγιο προς το παρόν για μένα αυτοί οι δύο δίσκοι. Μαθαίνοντας να αγαπάω τις «Μωβ Καληνύχτες» έμαθα να αγαπάω και τον προηγούμενο δίσκο, τους «Λαβυρίνθους». Αυτό το άλμπουμ έχει έναν ιδιαίτερο ήχο για τον όποιον αισθάνομαι πολύ περήφανη. Τον ακούω από την αρχή μέχρι το τέλος και μου αρέσει. Τις ενορχηστρώσεις ανέλαβε ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης και υπεύθυνος παραγωγής ήταν ο Νίκος Μακράκης. Ο Λάμπης είναι έτσι κι αλλιώς super star (γέλια). Βάζει το χέρι του κι όλα ακούγονται από άλλον πλανήτη.  

Σχετικα
Σοφία Λαμπροπούλου: Για να γκρεμίσεις πρέπει να ξέρεις να χτίζεις
Σοφία Λαμπροπούλου: Για να γκρεμίσεις πρέπει να ξέρεις να χτίζεις

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Πάνο Σουρούνη για τις παραστάσεις στο club του ΣτΝ;

Δεν θυμάμαι πώς ακριβώς προέκυψε αλλά εντέλει αισθάνομαι ότι έγινε τελείως φυσικά. Παρότι η σχέση μας τώρα χτίζεται, εγώ νιώθω σαν να τον ξέρω χρόνια τον Πάνο. Επί της ουσίας μιλήσαμε κάπως αναλυτικότερα στο Νεστόριο στο River Party, που έπαιξα με την μπάντα μου, κι ένιωσα αμέσως ότι αντιλαμβάνεται τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα κομμάτια, εμένα την ίδια και κυρίως αυτό που θέλουμε τώρα να κάνουμε. Τον σέβομαι ως άνθρωπο, τον εμπιστεύομαι και τον εκτιμώ ως επαγγελματία. Ακόμα κι όταν γκρινιάζω με τις φαεινές ιδέες του, (γέλια) στο τέλος όλοι ξέρουμε ότι θα κάνω το δικό του επειδή αισθάνομαι ασφαλής κι αναγνωρίζω ότι έχει προνοήσει για πράγματα που η ίδια δεν έχω σκεφτεί. 

Παυλίνα Βουλγαράκη

Σχετικα
Νίκος Βουρλιώτης: Οι Goin' Through, το hip hop και η ζωή μου
Νίκος Βουρλιώτης: Οι Goin' Through, το hip hop και η ζωή μου

Πώς συνδυάζετε παράδοση και ηλεκτρισμό στη σκηνή;

Δεν νομίζω ότι αντιμετωπίσαμε κανένα κομμάτι ως παραδοσιακό, ή ροκ ή μπαλάντα. Υπάρχει ένας ενιαίος ήχος, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία είναι πολύ κοντά και στη μουσική προσέγγιση του δίσκου. Καταργήσαμε όμως κάπως τα είδη και τα φέραμε όλα λίγο στα μέτρα μας. Όλα τα μέλη του γκρουπ (Κωστής Βήχος, Μιχάλης Βρέττας, Γιώργος Καρδιάνος, Γιώργος Κουρέλης, Αλέξης Σταυρόπουλος) εκτός του ότι είναι εξαιρετικοί μουσικοί είναι εκεί με όλη τους την ψυχή. Δένουμε και δενόμαστε συνέχεια και σκοπός είναι παικτικά κάποτε να λειτουργούμε ως ένα σώμα διατηρώντας ο καθένας την προσωπικότητά του.

Πώς θα μεταφερθούν τα νέα αλλά και τα παλιότερα κομμάτια από τους «Λαβύρινθους» στη σκηνή; Έχετε ετοιμάσει και διασκευές;

Τα νέα παίζονται ως έχουν. Στα παλιά, ενώ τους έχουμε αλλάξει τα φώτα, (γέλια) συνειδητοποίησα στο πρώτο live της Παρασκευής ότι ήταν μάλλον λάθος. Αν υπήρχαν τα κομμάτια 10 χρόνια κι είχαν γίνει και μεγάλες επιτυχίες ίσως αυτή η απόπειρα να ήταν οκ. Τώρα ένιωσα απότομη την αλλαγή και αισθάνομαι ότι πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία. Το λέω με βαριά καρδιά επειδή οι διασκευές που σκέφτηκε ο Κωστής Βήχος, ο οποίος είναι κι ο υπεύθυνος των ενορχηστρώσεων, είναι φοβερές. Πολλές βέβαια θα τις αφήσουμε, θεωρώ ότι αξίζουν το ρίσκο. 

Πώς ήταν το κοινό στην πρώτη παράσταση στον Σταυρό και πώς υποδέχτηκε ο κόσμος τα τραγούδια;

Αυτές τις Παρασκευές κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από τις περσινές μας Δευτέρες. Αν κι έλαβα πολύ θετικά σχόλια, φαντάζομαι ότι σε κάποιους άρεσε πολύ και σε άλλους δεν ταίριαξε καθόλου. Αυτό που με γέμισε ελπίδα και δύναμη είναι πως η μεγαλύτερη συμμετοχή, επικοινωνία και σύνδεση έγινε στα δικά μου κομμάτια. Παρότι παίξαμε σχεδόν όλο τον δεύτερο δίσκο που έχει κυκλοφορήσει μόλις μια εβδομάδα, οι περισσότεροι ήξεραν ήδη τα κομμάτια ενώ οι υπόλοιποι έδειχναν ότι τους νοιάζει να ακούσουν. Είμαι ντροπαλή, κλειστή και μαζεμένη στη σκηνή, σίγουρα όχι η προσωποποίηση της επικοινωνίας, όμως ακόμα κι έτσι, νιώθω ανθρώπους όλο και πιο πολύ δίπλα μου και σ’ αυτό που είμαι. Αυτό με κάνει να μη νιώθω μόνη και να φοβάμαι όλο και λιγότερο. 

Παυλίνα Βουλγαράκη

Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 2109226975. Είσοδος €13  (με μπίρα-κρασί). Στις 13, 20 & 27/10.

* Το νέο άλμπουμ της Παυλίνας Βουλγαράκη «Μωβ Καληνύχτες» κυκλοφορεί από την Cobalt Μusic. 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5