1821 Digital Gallery
Αναστάσης Ράμμος
ΤΕΥΧΟΣ 588

Αναστάσης Ράμμος

Το νέο αστέρι του Jumping Fish της COSMOTE

Αναστάσης Ράμμος. Νέος συνθέτης, στιχουργός, παιδί της γενιάς του που αναζητάει την αυτοέκφραση μέσα από τα τραγούδια. Σκηνική παρουσία γεμάτη τρέλα και αυθορμητισμό. 25 χρονών. Όλα τα μουσικά είδη στα χέρια του. Μεγάλωσε στη μουσική πολυφωνία των καιρών μας, γι’ αυτό έχει το δικό του «μουσικό blender» όπου ανακατεύει στοιχεία rockabilly, groovy, rock and roll, pop rock και ό,τι άλλο του εξάπτει τη φαντασία, δημιουργώντας τον προσωπικό του ήχο. Τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του, ερμηνευμένα στην κιθάρα από τον ίδιο, ανέβαιναν σε video στην προσωπική του σελίδα στο YouTube, κάπως έτσι τον ανακάλυψε η Panik Records κι έγινε το νέο όνομα στην οικογένεια της εταιρείας. Το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι του «Όλα τα μυστικά», σε μουσική και στίχους δικά του, πρότειναν οι Playmen για να γίνει το νέo Jumping Fish Song. Και χάρη στις ψήφους των χρηστών που έμπαιναν στο γνωστό μουσικό site, το τραγούδι βγήκε πρώτο και ο Αναστάσης Ράμμος έγινε το αστέρι του μήνα του Jumping Fish. Η καλύτερη ευκαιρία για μία συνέντευξη μαζί του.

Ποιο ήταν το μήνυμα του τραγουδιού σου «Όλα τα μυστικά» με το οποίο είσαι ο νέος winner (September 2016) του Jumping Fish της COSMOTE;

Ο καθένας μας δέχεται τις πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο. Το «Όλα τα μυστικά» είναι μια συνομιλία με τον εαυτό μου. Ξαναγυρνώ πίσω στα παιδικά μου χρόνια, στην εποχή που πήγαινα σχολείο, στα όνειρα που έκανα, βλέπω την πορεία μου μέχρι σήμερα και λέω στον εαυτό μου πως ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να το βάζω κάτω και να φοβάμαι να ζήσω για αυτά που αγαπώ.

Τι έχει αλλάξει από το ξεκίνημά σου μέχρι σήμερα σε μουσικό και προσωπικό επίπεδο;

Σχετικα
Aναμνηστικά των Beatles και του Τζον Λένον θα πωληθούν ως NFT
Aναμνηστικά των Beatles και του Τζον Λένον θα πωληθούν ως NFT

Έχουν δημιουργηθεί νέες γνωριμίες-συνεργασίες με ανθρώπους του χώρου, ευχάριστες αλλαγές! Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να πιστεύω πως δεν έχει αλλάξει κάτι σημαντικό.

Πώς προέκυψε η σχέση σου με την εταιρεία Panik Records και τι ετοιμάζεις εκεί στο μέλλον;

Από ένα μήνυμα στο Facebook. Kάναμε ένα ραντεβού, υπογράψαμε ένα συμβόλαιο και να ’μαστε σήμερα εδώ! Ελπίζω το μέλλον να είναι δημιουργικό.

Σχετικα
Γιατί ο Νιλ Γιανγκ ζητά να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify
Γιατί ο Νιλ Γιανγκ ζητά να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify

Περίμενες ότι το «Όλα τα μυστικά» θα βγει πρώτο, όταν έμαθες ότι προτάθηκες από τους Playmen;

Ναι! Και το λέω τόσο αβίαστα γιατί πιστεύω πολύ στα τραγούδια μου.

Δεν μένεις κολλημένος σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος αλλά ανακατεύεις πολλά διαφορετικά στοιχεία. Πώς προέκυψε αυτό; Τι άκουγες στην εφηβεία σου και τι τράβηξε την προσοχή σου πρόσφατα;

Ακούω και άκουγα τα πάντα. Τα πάντα, όμως. Δεν είμαι υπέρ της ταμπέλας του «λαϊκού», «έντεχνου», «ροκ» κτλ. Μουσική είναι, παιδιά, από την καρδιά μας βγαίνει και πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες. Μπορώ να πω ότι τελευταία  με χαλαρώνει πολύ να ακούω Taksim Trio.

 

Ποια ήταν η εμπειρία σου από το διαγωνισμό και την ανάδειξή σου από το Jumping Fish της COSMOTE;

Αγωνία και πολλές ώρες στον υπολογιστή για την πραγματοποίηση του στόχου.

Τώρα που αναδείχτηκες νικητής, το Jumping Fish της COSMOTE με ποιον τρόπο θα συνεχίσει να στηρίζει τα επόμενα βήματά σου; Ποια είναι τα οφέλη από τη νίκη σου στο διαγωνισμό του Jumping Fish της COSMOTE;

Τα οφέλη είναι καταλυτικά για τα επόμενα βήματα και την εξέλιξη ενός νέου καλλιτέχνη. Το Jumping Fish της COSMOTE πιστεύει έμπρακτα στους καλλιτέχνες που αναδεικνύονται μέσα από αυτό το διαγωνισμό και χρηματοδοτούν ένα βίντεο κλιπ, ένα ολοκληρωμένο στούντιο άλμπουμ και την παραγωγή για μια live εμφάνιση, στηρίζοντας και με επιπλέον προωθητικές ενέργειες στα media. Στις μέρες μας κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει συχνά, και πραγματικά ευχαριστώ πάρα πολύ το Jumping Fish της COSMOTE που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα, και βέβαια ευχαριστώ από καρδιάς τον κόσμο που μου χάρισε την πρώτη θέση με τις ψήφους του!

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5