Μουσικη

Counter culture

Το ιδανικό soundtrack μιας πόλης γράφεται μέσα από τα δισκοπωλεία της.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 281
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2510-7119.jpg

Ενίοτε αυτά ξεπερνούν τα στενά όρια της μουσικής τους λειτουργίας και λειτουργούν ως ζωτικοί πυρήνες της. Κάτι σαν το Pop Eleven στα τέλη του ’60.

Στα τέλη των 00’s ένα νέο δισκοπωλείο, το πρώτο που άνοιξε στο Γκάζι, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008 με το όνομα ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ, που δηλώνει μια διάθεση για επιλογές από διαφορετικά και συχνά ετερόκλητα μουσικά είδη τα οποία συγγενεύουν με παλιές και καινούργιες τάσεις της μουσικής. Οπτική σε 360 μοίρες χωρίς αυτισμούς και κολλήματα. Καθόλου άσχημα.

Υπεύθυνοι για τις επιλογές των βινυλίων και μερικών επιλεκτικών CD κυκλοφοριών ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ουδεμία σχέση με την Ομάδα Εδάφους και απόλυτη σχέση με τη διοργάνωση του Synch Festival, και ο Paul Bennett (μουσικός με κυκλοφορίες στη Moxie και στη Μοdernista – ζήτα του το νέο άλμπουμ του που μόλις κυκλοφόρησε), που από τις μέρες της Hacienda στο Madchester «ξέπεσε» στις νύχτες του Αγ. Βαρθολομαίου στην Athena.

Σε έναν από τους πιο καλτ δρόμους της πόλης, δίπλα στις γραμμές του τρένου και ανάμεσα σε ένα παλιό καφενείο και ένα συνεργείο αυτοκινήτων, ακούγονται οι πιο φρέσκοι ήχοι που κυκλοφορούν στο μουσικό πλανήτη, φιλτραρισμένοι από τα εκπαιδευμένα αυτιά των δύο «360» και που μπορούν να τσεκαριστούν δυνατά στα ακουστικά του μαγαζιού.

Στις 4 Δεκεμβρίου λένε να κατέβουν στο κέντρο και να απλώσουν τους «360» ήχους στην πόλη. Mε την κωδική ονομασία Counter Culture και κίνητρο τη μετάδοση καλής μουσικής και εκτός του 360, στήνουν μια βραδιά/πλατφόρμα στην Αβραμιώτου σε δύο stages, με καλεσμένο τον Αntal Heitlager, έναν από τους πιο ταλαντούχους Ολλανδούς DJs και συλλέκτες βινυλίων, αλλά και συνιδρυτή της περίφημης ολλανδικής δισκογραφικής Rush Hour, μιας εταιρείας που ξεκίνησε πριν μια δεκαετία ως δισκοπωλείο και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο ποιοτικά labels ηλεκτρονικής και μη μουσικής, αλλά και της εκλεκτικής Kindered Spirits. Mαζί ο Paul Bennett, οι Black Athena και ο Πέτρος Μαλεύρης. Μια βραδιά όχημα για να ακουστεί γνωστή και άγνωστη μουσική και να παρουσιαστούν DJs και Έλληνες μουσικοί στο αθηναϊκό κοινό, υποστηρίζοντας έτσι όλη τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ. Την ανάγκη για μουσική ποικιλομορφία. Το πάθος για καλή μουσική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ