1821 Digital Gallery
Future Sound of London
ΤΕΥΧΟΣ 258

Future Sound of London

Αστρικό ταξίδι στο μέλλον
Συνέντευξη των Garry Cobain και Brian Dougans για την ιστορία της electronica

Οι δύο κυβερνοναύτες του µουσικού διαστήµατος Garry Cobain και Brian Dougans από το Μάντσεστερ πατούν γκάζι και φρένο κατά βούληση, γράφοντας µε τον τρόπο τους την ιστορία της electronica. Είναι οι FSOL.

Ετοιµάσου για µια συναυλιακή επαφή τρίτου τύπου.

Πώς προβλέπετε το µέλλον των Future Sound of London;
Φαίνεται ότι θα είναι καλό για µας. Ο κόσµος είναι σε αταξία και χρειάζεται όλους τους ελεύθερα σκεπτόµενους, επαναστατηµένους µουσικούς και φιλόσοφους που µπορεί να έχει αυτή τη στιγµή. Αισθανόµαστε ότι έχουµε τον έλεγχο σε κάθε πτυχή του καλλιτεχνικού µας έργου τώρα, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Είναι σαν να έχουµε ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσαµε ότι είµαστε ελεύθεροι.

Ποιος είναι ο µελλοντικός ήχος του Λονδίνου;
Eίναι ο ήχος του χάους, αλλά στο χάος οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι αντιλήψεις τους πρέπει να αλλάξουν. Είναι εποµένως ανοιχτές στην ανακάλυψη νέων απαντήσεων, νέων οριζόντων, νέων εµπειριών.

Σχετικα
Οι μουσικές του 1821 στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων
Οι μουσικές του 1821 στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων

Έχετε πάει στη Νέα Γουινέα;
Όχι… αυτό ήταν το ζήτηµα! Η µουσική βιοµηχανία χτίστηκε πάνω στα εγώ, πάνω στην ιδέα των ποπ σταρ µε πλούτο και παγκόσµια φυσική εµπειρία. Εµείς βλέπαµε µια νέα µουσική, συνδεδεµένη µε όλα τα παγκόσµια συστήµατα επικοινωνίας που ανασυγκροτηµένα, χωρίς να µετακινούνται και χωρίς το γκλάµουρ, δηµιουργούσαν οµορφιά. Αυτό θεωρήσαµε τη νέα επανάσταση, σε αντίθεση µε το φουσκωµένο εγώ της µουσικής βιοµηχανίας.

Oι συναυλίες σας;
Mας αρέσει η πρόκληση του να κάνουµε το σωστό… η ισορροπία µεταξύ φυσικής και µη φυσικής σύνδεσης µε το κοινό και πώς αυτό τελικά µετασχηµατίζεται µε µια συναισθηµατική επαφή.

Πόσο επιδραστική ήταν η µουσική επένδυση του “Blade Runner” στη µουσική σας;
Μας επηρέασε, αλλά µετά, ξέρεις, όλα πάνε στο µπλέντερ. Ακόµη και τα σκουπίδια. Βλέπουµε τους FSOL σαν ένα τεράστιο µπλέντερ, µε όλα αυτά που πηγαίνουν µέσα να ανασυγκροτούνται και να βγαίνουν σαν ηχηρές συναισθηµατικές γλωσσικές συνδέσεις, που προκαλούν παράδοξα γνώριµες αλλά και ανοίκειες αισθήσεις.

Σχετικα
Mητσοτάκης: Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την υποχρεωτικότητα
Mητσοτάκης: Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την υποχρεωτικότητα

Tι να περιµένουµε από το επερχόµενο live στην Αθήνα;
Μια εγκεφαλική οπτικοακουστική κατάδυση που θα διεγείρει αισθήσεις και συναισθήµατα και που ερευνά τις αισθήσεις και τις συγκινήσεις διερευνώντας το δυνατό. Μαζί µε: Μαθήµατα από τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Κυµατοειδή ευφορική θλίψη. Πανευτυχή ενδοσκόπηση.

Κάτι που δεν ξέρουµε για τους FSOL…
ΟΙ FSOL είναι µια µυθοπλαστική εξιστόρηση ψεµάτων.

Ο µεγαλύτερος φόβος σας;
Ότι η ανθρωπότητα δεν θα ξυπνήσει πριν να είναι πολύ αργά.

Αγαπηµένο ταξίδι;
Προς τα µέσα. Προς τα έξω.

Μεγαλύτερη φοβία;
Υπερβολική τεχνολογία χωρίς καρδιά και µια εκρηκτική καρδιά που δεν θα βρίσκει τα µέσα για να εκφραστεί.

Τι θεωρείτε το µεγαλύτερο επίτευγµα της καριέρας σας;
Την αυθεντικότητά µας.

Τι είναι τώρα νέο στην electronica;
∆εν µε νοιάζουν τα µουσική είδη. Υπάρχει µόνο καλή µουσική και σπουδαία µουσική. Αναζητούµε τη δεύτερη, εκεί που τα αποκαλούµενα µουσικά είδη µπλέκονται µεταξύ τους. Συνεπώς, πάντα σκανάρουµε περιφερειακά.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5