1821 Digital Gallery
Η Ariane Labed ανάμεσα στις Berlin Brides
ΤΕΥΧΟΣ 325

Οι Berlin Brides ήταν... 3

Γράφει η ηθοποιός Ariane Lababed
Η Ariane Labed ανάμεσα στις Berlin Brides

Γνώρισα τις Berlin Brides στα γυρίσματα του Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Η Νατάσα μού έκανε accent coaching και η Μαριλένα έγραψε ένα μικρό μουσικό θέμα για την ταινία. Παρακολούθησα πρόβες στο στούντιό τους, τις είδα να παίζουν live και μου άρεσε η ενέργειά τους και το γεγονός ότι είναι το μόνο ελληνικό γκρουπ που δεν είναι μια τυπική ροκ μπάντα, αλλά έχει μια έντονη και ιδιαίτερη ταυτότητα που δεν μιμείται κάτι και μπορεί να ξεχωρίσει στο διεθνή χώρο. Punk και glamour.

Σε τι φάση είστε τώρα; B.B. Γυρίσαμε πρόσφατα από τον Καναδά, που παίξαμε 6 live, και μόλις βγάλαμε τον πρώτο μας δίσκο με τίτλο Modern Celibacy σε cd και σε βινύλιο με την Inner Ear. Θα τον παρουσιάσουμε στις 16  Δεκεμβρίου στο Metropolis live stage.

Σας έχω δει να παίζετε live και ένιωσα ότι σας αρέσει να μοιράζεστε τη μουσική σας ζωντανά με το κοινό και ότι η σκηνική σας παρουσία είναι εξίσου σημαντική με τη μουσική σας δημιουργία. Σωστά; B.B. Τα live μάς ενθουσιάζουν! Έχουν μια αμεσότητα και έναν αυθορμητισμό που μας γεμίζει ενέργεια. Τα θεωρούμε απαραίτητο κομμάτι της μουσικής μας διαδικασίας και τα κομμάτια μας βρήκαν την τελική τους μορφή μέσα απ’ αυτά.

Ασχολείστε και με άλλα πράγματα εκτός από τη μουσική; (Νατάσα) Η περσινή μου εμπειρία μαζί σου ως accent coach ήταν η πρώτη και, κρίνοντας απ’ το αποτέλεσμα, νομίζω ότι πήγε καλά. Φέτος δοκιμάζω για πρώτη φορά τη θεατρική σκηνή ως ηθοποιός στην παράσταση «Παρείσακτοι» της Μαρίας Ευσταθιάδη σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση.

Σχετικα
Πώς το TikTok αλλάζει τη μουσική βιομηχανία
Πώς το TikTok αλλάζει τη μουσική βιομηχανία

(Μαριλένα) Ασχολούμαι με τη μουσική εξ ολοκλήρου. Διδάσκω πιάνο και θεωρητικά, είμαι μέλος των Tax Collectors, παίζω στα live της Etten και του Μιχάλη Δέλτα.

Συχνά σας χαρακτηρίζουν αποκλειστικά ως girl band. Σας ενοχλεί αυτό; B.B. Μας ενοχλεί όταν επικεντρώνονται μόνο σ’ αυτό και όχι στη μουσική μας και στο τι εκφράζουμε μέσα από αυτή. Είναι μια εύκολη και ανούσια κατηγοριοποίηση.

Πώς γράφετε τα κομμάτια σας; B.B. Συνήθως ξεκινάμε να γράφουμε η καθεμία μόνη της, τους στίχους (Νατάσα) και τη μουσική (Μαριλένα) σε ανύποπτο χρόνο, και μαζί στην πρόβα συνδυάζονται, εξελίσσονται και γίνονται κομμάτια. Ενορχήστρωση, δομή κ.λπ.

Σχετικα
Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τους Duran Duran μετά από 40 χρόνια;
Τι θα ήθελες να ρωτήσεις τους Duran Duran μετά από 40 χρόνια;

Οι CSS είναι για σας έμπνευση ή ανταγωνισμός; B.B. Ο πρώτος δίσκος τους μας άρεσε πολύ! Ένας κριτικός στο Λονδίνο έγραψε μετά το live μας στο Οffset Festival ότι ακουγόμαστε όπως θα ’πρεπε να ακούγεται ο δεύτερος δίσκος τους!

Έχετε ένα γαλλικό κομμάτι στο δίσκο σας. Πότε θα το τραγουδήσουμε μαζί; B.B. Μην ξεχνάς ότι το έχουμε ήδη κάνει μία φορά με μεγάλη επιτυχία. Αναμένεται συνέχεια… θες να παίξεις και στο βίντεο κλιπ; 

Φεύγω κρατώντας στα χέρια μου το βινύλιο των Berlin Brides. Είμαι κι εγώ fan του αναλογικού ήχου, όπως και του φιλμ στον κινηματογράφο. Μου αρέσει πολύ η αισθητική του εξωφύλλου με την polaroid! 

Η Αriane Labed είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Attenberg” της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Για την ερμηνεία της βραβεύτηκε στο φετινό 67ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5