Κινηματογραφος

«Η Χαμένη Κόρη», μια άλλη ανάγνωση του ρόλου της μητέρας

Υπέροχη Ολίβια Κόλμαν στο ενθαρρυντικό σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με γυαλιά - Σκηνή από την ταινία "Χαμένη Κόρη" με την Ολίβια Κόλμαν

Τι Να Δω Σήμερα: “The Lost Daughter” της Μάγκι Τζίλενχαλ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Η Μάγκι Τζίλενχαλ κάθεται σταυροπόδι στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» και απαντά με ηρεμία και σιγουριά σε ερωτήσεις του κοινού, αλλά και των διοργανωτών του 12ου Athens Open Air Film Festival. Είναι μετά τις δώδεκα, ζητάει συγγνώμη για την αργοπορία, καθώς πήρε μια γεύση από το αθηναϊκό μποτιλιάρισμα γυρνώντας στο σημείο της προβολής, μετά από το προγραμματισμένο δείπνο. Πριν την προβολή, σε μια σπάνια στιγμή και σίγουρα την πιο όμορφη της βραδιάς, ζήτησε από όλους τους συντελεστές που βρίσκονταν καθισμένοι στο κοινό να σηκωθούν όρθιοι για τους βγάλει η ίδια μια φωτογραφία και να τη στείλει σε όλους εκείνους που δεν ήταν παρόντες και που θα ήθελαν να είναι. Σήμερα, βλέπουμε την ταινία «Η Χαμένη Κόρη», της Μάγκι Τζίλενχαλ.

Ολίβια Κόλμαν

Η Λήδα (Ολίβια Κόλμαν), είναι μια καθηγήτρια που απολαμβάνει τις ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές της, όταν στην εικόνα μπαίνει μια πολυμελής και θορυβώδης οικογένεια Αμερικανών. Η επαφή της με τους νέους θαμώνες της παραλίας και ειδικά με τη Νίνα (Ντακότα Τζόνσον), μια μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, φαίνεται να τροφοδοτεί κρυμμένες αναμνήσεις και θαμμένα συναισθήματα στην Λήδα, η οποία φαίνεται να βυθίζεται σε ένα επικίνδυνο και σκοτεινό σπιράλ.       

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε και γυρισμένο στις κοντινές Σπέτσες, το σκηνοθετικό ντεμπούτο της εξαιρετικά συμπαθούς Μάγκι Τζίλενχαλ, είναι ειλικρινές, απροσποίητο και ενθαρρυντικό. Μια βουτιά στη πολύπλοκη ψυχοσύνθεση της γυναίκας και της μητέρας, η οποία δεν υποκρίνεται το κοινότυπο και γενικώς κοινωνικά αποδεκτό αφήγημα της πάντα έτοιμης και προετοιμασμένης, καλής και υποχωρητικής μαμάς, που θέλει να ικανοποιεί τους πάντες γύρω της. Στα μάτια της Μάγκι και τα δικά μας κατ’ επέκταση, η μητέρα μπορεί να είναι κουρασμένη, μπουχτισμένη και επιτρέπεται να κάνει λάθη. Μια παρηγορητική και αναπολογητική σκέψη για όλους μας, όχι μόνο για τις μαμάδες. Τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία «Η Χαμένη Κόρη» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τις 30/6 από την Spentzos Films.

The Lost Daughter | Official Trailer | Netflix

Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter)

Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ελλάδα, 2021, Έγχρωμη

Δράμα, 121’

Σκηνοθεσία: Μάγκι Τζίλενχαλ

Σενάριο: Μάγκι Τζίλενχαλ

Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον, Τζέσι Μπάκλεϊ, Πίτερ Σάρσγκααρντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ