Κινηματογραφος

«Port Authority»: Αναπάντεχος έρωτας στη Νέα Υόρκη

Μια ιστορία αφύπνισης με φόντο την underground voguing σκηνή του Χάρλεμ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority)» της Ντανιέλ Λέσοβιτς
© Alexander Laurent

Τι Να Δω Σήμερα: «Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority)» της Ντανιέλ Λέσοβιτς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον ακτιβισμό για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και γιορτάζεται επίσημα η Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας, με αφορμή τα γεγονότα του Stonewall Inn, για τα οποία έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Σήμερα και καθώς ο μήνας της υπερηφάνειας, είναι ακόμη εδώ, βλέπουμε μια σχετικά πρόσφατη queer ταινία, η οποία έκανε αίσθηση στις Κάννες, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Σταθμός: Νέα Υόρκη» της Ντανιέλ Λέσοβιτς.

Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority) Trailer | GR Subs

Ο Πολ (Φιόν Γουάιτχεντ) είναι ένας νεαρός, ο οποίος καταφθάνει στον σταθμό λεωφορείων της Νέας Υόρκης Port Authority, όπου μάταια περιμένει την ετεροθαλή αδερφή του να τον περισυλλέξει. Βρίσκει καταφύγιο σε μια εστία αστέγων και γνωρίζει την Γουάι (Λέινα Μπλουμ), μια μαύρη τρανς γυναίκα την οποία ερωτεύεται και γρήγορα έρχεται σε μετωπική σύγκρουση, με ό,τι ήξερε ως τώρα για τον εαυτό του.

Ο Πολ κάνει πράγματα για τα οποία δεν είναι περήφανος και συχνά μπλέκει σε καυγάδες. Ο αναπάντεχος έρωτας για ένα τρανς άτομο, σίγουρα δεν ήταν μέσα στα σχέδιά του, καθώς κατέβαινε από το λεωφορείο φρέσκος από τις μεσοδυτικές πολιτείες, ωστόσο ούτε κι αυτός δεν μπορεί να αρνηθεί τη φυσικότητα και την αυθεντικότητα των συναισθημάτων του, τα οποία εκφράζονται με τον πιο ειλικρινή και  γοητευτικά αθώο τρόπο επάνω στο νεανικό του πρόσωπο. Κι ας λέει ψέματα για τον εαυτό του και τον περίγυρό του. Μια ισχυρή και ταυτόχρονα τρυφερή ιστορία αφύπνισης της σεξουαλικότητας, με φόντο την underground voguing ballroom σκηνή και κουλτούρα του Χάρλεμ, της Νέας Υόρκης. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», του Φεστιβάλ των Καννών το 2019.

«Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority)» της Ντανιέλ Λέσοβιτς

Η ταινία «Σταθμός: Νέα Υόρκη» είναι διαθέσιμο στο Cinobo.

Σταθμός: Νέα Υόρκη (Port Authority)
Η.Π.Α., Γαλλία, 2019, Έγχρωμη
Δράμα / Ρομαντική , 101’
Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Λέσοβιτς
Σενάριο: Ντανιέλ Λέσοβιτς
Πρωταγωνιστούν: Φιόν Γουάιτχεντ, Λέινα Μπλουμ, ΜακΚόλ Λομπάρντι, Λουίζα Κράουζ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ