Κινηματογραφος

Rise: Mε τον Γιάννη, τον Θανάση και τα άλλα παιδιά

Αντετοκούνμπο στα γιορούμπα σημαίνει «ο βασιλιάς επέστρεψε από τις μακρινές θάλασσες»

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο (Rise)

Τι Να Δω Σήμερα: «Rise» του Disney+. Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Εντάξει, χωρίς αμφιβολία από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες streaming, η Disney+, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην εγχώρια αγορά πριν δύο εβδομάδες περίπου, διαθέτει το πλουσιότερο περιεχόμενο και το πιο φιλικό προς τον χρήστη, περιβάλλον περιήγησης. Με πάνω από 800 ταινίες και 450 σειρές, αν είσαι ένα από τα πιο πρόσφατα και καλπάζοντα κρούσματα Covid-19, ή έστω και μία από τις επαναλοιμώξεις και πρέπει να κάνεις πενθήμερη καραντίνα, τώρα είναι η ώρα για Disney+. Εμείς για σήμερα έχουμε διαλέξει μία από τις πιο αναμενόμενες πρωτότυπες ταινίες του τεράστιου καταλόγου, η οποία είναι διαθέσιμη μόλις από την προηγούμενη Παρασκευή 24/6. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» του Ακίν Ομοτόσο.

ΑΝΟΔΟΣ: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο (Rise) - Official Trailer (greek subs) | Range Entertainment GR

Το 1990, η Βέρα (Γιετίντε Μπαντάκι) και ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο (Ντάγιο Οκενίγι) μεταναστεύουν από τη Νιγηρία στην Αθήνα και αγωνίζονται για να επιβιώσουν και να φροντίσουν την οικογένειά τους σε ένα εχθρικό περιβάλλον. Ο μεγαλύτερος γιος τους βρίσκεται ακόμη στη Νιγηρία, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος, ο Θανάσης (Ραλ Αγκάντα) και ο Γιάννης (Ούτσε Αγκάντα) κάνουν τα πρώτα τους βήματά στο γήπεδο μπάσκετ της γειτονιάς, σε μεγάλη σχετικά ηλικία. Σύντομα, οι πλούσιες σωματικές, αθλητικές και ψυχικές τους ικανότητες θα αναπτυχθούν στο γήπεδο και ο Γιάννης θα φτάσει στο πολυπόθητο NBA Draft του 2013.

Μπορεί να πατήσεις το play νομίζοντας πως θα δεις μια ταινία για τον Γιάννη και τον Θανάση, όμως μόλις πέσουν οι τίτλοι τέλους θα έχεις φύγει με πολλά περισσότερα. Ακόμη κι αν δεν είσαι φαν του μπάσκετ (δύσκολο) ή φαν του Γιάννη (ακόμη πιο δύσκολο), αυτή εδώ είναι μια ταινία, η οποία θα συγκινήσει και θα προβληματίσει, καθώς δεν ονειροβατεί, αλλά οραματίζεται και δεν ωραιοποιεί αλλά παραμένει ειλικρινής χωρίς να κατηγορεί, με διακριτικότητα και μετριοπάθεια. Πολλές από τις αρετές που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος εκπαιδευμένος εραστής του μπάσκετ, στο παιχνίδι αυτών των παικτών, μπορεί να τις εντοπίσει και σε αυτή την ταινία, αν έχει την τύχη να είναι και εραστής του κινηματογράφου. Το αγαπημένο success story κάθε Έλληνα, δεν ήταν από την αρχή σπαρμένο με ροδοπέταλα και αυτό είναι κάτι που η ταινία υπερασπίζεται αναπολογητικά, μα όχι καταγγελτικά και κάτι για το οποίο αξίζει να μιλήσει κανείς.

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο (Rise)

Η ταινία «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» είναι διαθέσιμη στο Disney+.

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο (Rise)
Η.Π.Α., 2022, Έγχρωμη
Δράμα / Αθλητική / Βιογραφική , 113’
Σκηνοθεσία: Ακίν Ομοτόσο
Σενάριο: Αράς Αμέλ
Πρωταγωνιστούν: Ούτσε Αγκάντα, Ραλ Αγκάντα, Ντάγιο Οκενίγι, Γιετίντε Μπαντάκι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ