Κινηματογραφος

«Αφήνοντας το Λας Βέγκας» προς την καταστροφή

Ο Νίκολας Κέιτζ πίνει μέχρι θανάτου.

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από την ταινία «Leaving Las Vegas».

Τι Να Δω Σήμερα: «Leaving Las Vegas» του Μάικ Φίγκις - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Τρέχει από χθες η καινούρια κινηματογραφική εβδομάδα, με τέσσερεις (ευτυχώς) νέες ταινίες και με τα θερινά σινεμά πανέτοιμα να σας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Σε χθεσινοβραδινή κουβέντα, μεταξύ τυριού και αχλαδιού, η γενική παρατήρηση με καθολική παραδοχή, όσον αφορά στα θερινά σινεμά, ήταν πως για την επιλογή της αίθουσας, η ταινία είναι εξίσου σημαντικό κριτήριο με το τί προσφέρει το κυλικείο. Ως μέρος της τελετουργίας δηλαδή. Ενδεχομένως να ήταν καλή ιδέα, ένα αφιέρωμα στα κυλικεία των θερινών. Προς το παρόν όμως, μπορούμε να προτείνουμε την επιλογή αυτής της εβδομάδας, που δεν είναι άλλη από την ταινία «Αφήνοντας το Λας Βέγκας», του Μάικ Φίγκις.

Leaving Las Vegas (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Ο Μπεν (Νίκολας Κέιτζ) είναι ένας αλκοολικός σεναριογράφος σε παρακμή, ο οποίος αφού χάνει τη δουλειά του, φθάνει στο Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Εκεί γνωρίζει την ιερόδουλη Σέρα (Ελίζαμπεθ Σου) και μεταξύ του αναπτύσσεται μια σχέση, η οποία ενώ αρχικά ξεκινά ως μια εμπορική συναλλαγή, σύντομα θα πάρει μια τρυφερή στροφή, καθώς οι δυο τους συμφωνούν πως αποδέχονται ο ένας τον άλλο, όπως είναι, χωρίς όρους.

Μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης μεταξύ ενός άνδρα σε ελεύθερη πτώση και μιας γυναίκας σε απόγνωση, με βασικό θέμα την άνευ όρων αποδοχή. Μια τρυφερή και φιλόδοξη ταινία κάτω από την τραχιά και σκληρή επιφάνειά της, γεμάτη ελπίδα και παρηγορητική κατανόηση. Δεν υπάρχουν πολλές ταινίες, πιο παραστατικές σε σχέση με τα τελικά στάδια του αλκοολισμού και το απερίγραπτα αυτοκαταστροφικό επίπεδο του μοναχικού πρωταγωνιστή, που τρέχει προς τον αφανισμό σαν αυτό να ήταν η απόλυτη πράξη ελευθερίας, τον οποίο αποδίδει απροσποίητα ο Νίκολας Κέιτζ. Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και άλλες τρεις υποψηφιότητες.

Η αφίσα της ταινίας «Αφήνοντας το Λας Βέγκας».
Η αφίσα της ταινίας «Αφήνοντας το Λας Βέγκας».

Η ταινία «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 23/6, σε επανέκδοση από την Bibliotheque.


Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas)
Η.Π.Α., 1995, Έγχρωμη
Δράμα/ Ρομαντική, 111’
Σκηνοθεσία: Μάικ Φίγκις
Σενάριο: Μάικ Φίγκις
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Ελίζαμπεθ Σου, Βαλέρια Γκολίνο, Τζούλιαν Σαντς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ