Κινηματογραφος

«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»: Χρόνια πολλά Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Η ΜακΝτόρμαντ σε μια γενναία και ολοκληρωμένη απεικόνιση μιας δυνατής γυναίκας γεμάτη θυμό, η οποία δεν έχει να χάσει τίποτα πια.

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι.
Η Φράνσις ΜακΝτορμαντ στην ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»

Τι Να Δω Σήμερα: «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» του Μάρτιν ΜακΝτόνα- Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Είναι αντισυμβατική, έχει αποδείξει το μεγάλο της ταλέντο και το εύρος των δυνατοτήτων της. Μας έχει καθηλώσει με ερμηνείες, οι οποίες αποπνέουν αυτοπεποίθηση και φυσικότητα και κάθε ομιλία αποδοχής βραβείου της, αποδεικνύεται σοβαρός λόγος για να δούμε αυτά τα βραβεία. Πολυβραβευμένη και πολυπαινεμένη από τους κριτικούς τόσο στο σινεμά όσο και στο θέατρο, τέσσερεις φορές οσκαρούχα (τρία για ερμηνεία και ένα για παραγωγή). Σαν σήμερα 23 Ιουνίου, γεννιέται στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1957, μια ηθοποιός που έχει συνδεθεί απόλυτα και δικαίως με τον ποιοτικό, ανεξάρτητο, αμερικανικό κινηματογράφο. Σήμερα βλέπουμε την ταινία για την οποία κέρδισε το δεύτερό της Όσκαρ και μαζί μια θέση στην καρδιά πολλών σινεφίλ, που μέχρι τότε ίσως αντιστέκονταν στην αδιαμφησβήτητη γοητεία της. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», του Μάρτιν ΜακΝτόνα.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI | Official Red Band Trailer | FOX Searchlight

Η Μίλντρεντ (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) είναι μια μητέρα αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο της κόρης της, η οποία βρήκε σκληρό θάνατο, μετά τον βιασμό της. Όταν διαπιστώνει πως οι έρευνες δεν προχωρούν, νοικιάζει τρεις τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες, έξω από την μικρή πόλη στην οποία ζει, όπου ανεβάζει ερωτήσεις σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας. Η σύγκρουση με τις τοπικές αρχές είναι αναπόφευκτη, καθώς ο ρατσιστής αστυνομικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ) αποφασίζει να της κάνει τη ζωή δύσκολη.

Μια ευφυέστατη ιδέα και μια φοβερά καλογραμμένη ιστορία γεμάτη ενέργεια, η οποία είναι μονίμως έτοιμη να εκραγεί, από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Μάρτιν ΜακΝτόνα. Ίσως, η καλύτερη ταινία εκείνης της χρονιάς, δεν είναι ένα crime movie όπως θα περίμενες από την υπόθεση. Η ΜακΝτόρμαντ, εδώ σε μια γενναία και ολοκληρωμένη απεικόνιση μιας δυνατής γυναίκας γεμάτη θυμό, η οποία δεν έχει να χάσει τίποτα πια. Την πλαισιώνει ένας καταπληκτικός Σαμ Ρόκγουελ και ένα εύστοχο καστ, οι οποίοι αναδεικνύουν χαρακτήρες με ελαττώματα και με στιγμές ενσυναίσθησης, που εξισορροπούν την πρώτη ανάγνωσή τους. Το σενάριο του ΜακΝτόνα πολύ σοφά, απορρίπτει τις εύκολες λύσεις, το καλό και το κακό, το άσπρο και το μαύρο κι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της ταινίας, η μεγαλύτερη αρετή της και το μεγαλύτερο δώρο προς τον θεατή. Δύο πανάξια Όσκαρ για τις ερμηνείες των Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και Σαμ Ρόκγουελ.

Η ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Odeon. Είναι διαθέσιμη στα Apple TV+, Google Play Movies και Disney+.

Η αφίσα της ταινίας «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»
Η αφίσα της ταινίας «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»


Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, 2017, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Εγκλήματος, 115’
Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Σενάριο: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Χοκς, Πίτερ Ντίνκλατζ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ