Κινηματογραφος

«24 Hour Party People» νοσταλγία και Madchester

Η άνοδος και η πτώση των θρυλικών Factory Records και The Hacienda

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Steve Coogan στην ταινία «24 Hour Party People».
Ο Steve Coogan στην ταινία «24 Hour Party People».

Τι Να Δω Σήμερα: «24 Hour Party People» του Μάικλ Γουίντερμποτομ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Θερινό ηλιοστάσιο και επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, Παγκόσμια Ημέρα Skateboard, Παγκόσμια Ημέρα Σέρφινγκ, Διεθνής Ημέρα Γιόγκα και Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, όλα την ίδια ημέρα. Το σέρφινγκ το έχουμε καλύψει πέρσι με το απόλυτο ντοκιμαντέρ για αυτό το περιπετειώδες άθλημα, «The Endless Summer», του Μπρους Μπράουν. Σήμερα την προσοχή μας κέρδισε η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, μια ημέρα κατά την οποία μουσικοί σε όλο τον κόσμο δίνουν υπαίθριες συναυλίες με σκοπό να φέρουν τους πολίτες έξω στον δρόμο και να συμμετέχουν στη γιορτή. Σήμερα βλέπουμε μία από τις πιο αγαπημένες μας μουσικές ταινίες. Σήμερα βλέπουμε το «24 Hour Party People», του Μάικλ Γουίντερμποτομ.

24 Hour Party People Official Trailer #1 - Simon Pegg Movie (2002) HD

Το 1976 στο Μάντσεστερ, ο τηλεπαρουσιαστής Τόνι Γουίλσον (Στιβ Κούγκαν), βλέπει την πρώτη συναυλία των Sex Pistols και αποφασίζει να ξεκινήσει μια σειρά από σόου για το πανκ ροκ καθώς και μια δισκογραφική εταιρεία, η οποία δίνει στους καλλιτέχνες τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο τελικό προϊόν. Στη συνέχεια, ανοίγει ένα night club το οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία και συμβάλει στηναναδυόμενη ρέιβ κουλτούρα των 90s.

Μια νοσταλγική ταινία φτιαγμένη για τους φανατικούς της σκηνής του Madchester, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο συμπαθής, ηρωικός και ολίγον ανόητος Τόνι Γουίλσον, επικεφαλής της θρυλικής πια μα χρεωκοπημένης Factory Records, τον οποίο ερμηνεύει άνετα ο Στιβ Κούγκαν, είναι ο αφηγητής σε μια ταινία που βασίζεται τόσο σε πραγματικά γεγονότα όσο και σε φήμες. Joy Division, New Order, Happy Mondays, A Certain Ratio, πολλή μουσική και πολλά cameos, βρίσκουν και χάνουν τον δρόμο τους μέσα και έξω από το φημισμένο και επίσης χρεωκοπημένο κλαμπ The Hacienda, μετρώντας αποτυχίες σε ένα φιλμ που παίρνει τον εαυτό του όσο σοβαρά όφειλε.

Η αφίσα της ταινίας «24 Hour Party People».
Η αφίσα της ταινίας «24 Hour Party People».


24 Hour Party People
Η.Π.Α., 2002, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία / Βιογραφική, 117’
Σκηνοθεσία: Μάικλ Γουίντερμποτομ
Σενάριο: Φρανκ Κοτρέλ Μπόις
Πρωταγωνιστούν: Στιβ Κούγκαν, Λένι Τζέιμς, Τζον Τόμσον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ