Κινηματογραφος

Το μυθιστόρημα «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» έγινε ταινία

H σκληρή ζωή των φτωχών λευκών στους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας σε παραγωγή Ρις Γουίδερσπουν και σκηνοθεσία Ολίβια Νιούμαν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μυθιστόρημα «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» έγινε ταινία

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες: Το βιβλίο γίνεται ταινία σε παραγωγή της Ρις Γουίδερσπουν, σενάριο της Lucy Alibar και σκηνοθεσία της Ολίβια Νιούμαν.

Το μυθιστόρημα της Delia Owens «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» (εκδ. Δώμα, μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) έγινε ταινία και θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο. Το βιβλίο, που έμεινε στην κορυφή της λίστας των μπεστ-σέλερ των New York Times για συνολικά 32 εβδομάδες, αφηγείται τις περιπέτειες της Κάια, ενός κοριτσιού που μεγαλώνει στους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας από το 1952 μέχρι το 1969. Υπάρχει μια παράλληλη πλοκή που αφορά την έρευνα για τον φόνο του Τσέις Άντριους, μιας τοπικής διασημότητας στη φανταστική παραλιακή πόλη Μπάρκλι Κόουβ της Βόρειας Καρολίνας, η οποία διασταυρώνεται με την ιστορία της Κάια.

WHERE THE CRAWDADS SING - Official Trailer (HD)

Πρόκειται για μια τοιχογραφία του αμερικανικού Νότου στις δεκαετίες του 1950 και 1960 όπου οι φτωχοί λευκοί μαστίζονταν από αλκοολισμό, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αναλφαβητισμό και μισαλλοδοξία, αλλά από όπου δεν έλειπε η ανεξαρτησία του πνεύματος και η δύναμη της επιβίωσης. Η Κάια, αν και παρίας στο Μπάρκλι Κόουβ —η ζωή και το περιβάλλον της θυμίζουν την ταινία «Shy People» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι― μαθαίνει να ψαρεύει (επιβεβαιώνοντας την παροιμία «δίδαξε τον φτωχό να ψαρεύει και μην του δίνεις ψάρια»), να διαβάζει και να γράφει. Χωρίς να χάνει ένα είδος πρωτογονισμού και αθωότητας που της προκαλεί πικρές ερωτικές απογοητεύσεις, η Κάια βρίσκει τον δρόμο της αξιοποιώντας τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά της ―μια συλλογή από κοχύλια και οι γνώσεις της για τα θαλασσοπούλια τής φέρνουν αρκετά χρήματα ώστε να μπει κατά κάποιον τρόπο στον πολιτισμό. Η ιστορία δεν τελειώνει εκεί: συνδέεται με εκείνη του Τσέις Άντριους ο οποίος βρίσκεται δολοφονημένος αφού έχει προσπαθήσει να τη βιάσει. Η 73χρονη σήμερα Delia Owens, δημοσιογράφος και ζωολόγος, κατάγεται από την Τζόρτζια και δεν χαρίζεται στον αμερικανικό Νότο. Ο σερίφης κατηγορεί άδικα την Κάια, οι γυναίκες υφίστανται αλλεπάλληλες ταπεινώσεις, η δικαίωση αργεί πάντοτε. «Τα θηλυκά έντομα που σκοτώνουν τους εραστές τους» λέει η Κάια, «τους φέρονται όπως τους αξίζει».

«Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» της Delia Owens  (εκδ. Δώμα, μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου)
Το Hello Sunshine Book Club της Ρις Γουίδερσπουν επέλεξε το «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» τον Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι το τέλος του 2019, το βιβλίο είχε πουλήσει πάνω από 4,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Η Fox 2000 αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα και η εταιρεία παραγωγής της Ρις Γουίδερσπουν το μετέφερε στον κινηματογράφο σε σενάριο της Lucy Alibar και σκηνοθεσία της Ολίβια Νιούμαν. Η Αlibar είχε γράψει το σενάριο για την ταινία «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» του Benh Zeitlin. Τα γυρίσματα έγιναν στα έλη της Λουιζιάνα και η Taylor Swift έγραψε ειδικά για το σάουντρακ, το κομμάτι «Carolina».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ