Κινηματογραφος

Brad Pitt: Πρωταγωνιστεί σε ταινία για τη Formula 1 με παραγωγό τον Lewis Hamilton

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Joseph Kosinski του Top Gun: Maverick

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία του Brad Pitt από τον διάσημο αγώνα Le Mans 24.
Ο Brad Pitt σε παλαιότερη εμφάνισή του στον διάσημο αγώνα αυτοκινήτων Le Mans 24. © Ker Robertson / Getty Images

Brad Pitt: Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία για τη Formula 1, με παραγωγό τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton.

Η Formula 1 και οι αγώνες της τα Σαββατοκύριακα έχουν μαζέψει τα βλέμματα εκείνων, που αγαπάνε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί, που μπορεί να μην παρακολουθούν φανατικά το πρωτάθλημα, όμως μαγεύονται από την σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Charles Leclerc της Ferrari  και τον Max Verstappen της Red Bull. Η φινέτσα των μονοθεσίων τραβάει εξίσου και την προσοχή των μεγάλων εταιρειών παραγωγής του κινηματογράφου, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη πως το Χόλιγουντ και πιο συγκεκριμένα η Apple ετοιμάζουν μία ταινία αφιερωμένη στη Formula 1 με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt. Επίσης μέρος της παραγωγής θα αποτελεί ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και εν ενεργεία οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton.


Η πληροφορία έγινε γνωστή από τη δημοσιογράφο του Variety, Rebeca Rubin. Με απλά λόγια η Apple Original Films απέκτησε τα δικαιώματα και μπορεί να γυρίσει μία ταινία με θεματική τη Formula 1. 

Μετά το απόλυτα επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Netflix «Drive to Survive», η δημοφιλία της F1 έχει φτάσει στα ύψη. Οι ιστορίες που παρουσιάζονται μέσα από τα επεισόδια, φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά στις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός οδηγού αγώνων, ενώ μπορείς να γίνεις μάρτυρας της καθημερινής τους ρουτίνας εντός και εκτός αναμετρήσεων. Η ταινία της Apple ενδέχεται να έχει τον ίδιο αντίκτυπο στον κόσμο και κάνει τους ιθύνοντες της λίγκας να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Έτσι κι αλλιώς η Formula 1 δίνει σημασία στους τρόπους προώθησης του προϊόντος της. Μάλιστα σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της New York Post ενδέχεται τη φετινή χρονιά η Formula 1 να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς fans.

Formula 1: Drive to Survive | Official Trailer [HD] | Netflix

Κατά τη δημοσιογράφο Rubin ο Pitt θα υποδυθεί έναν πρώην οδηγό αγώνων, ο οποίος επιστρέφει στη δράση για να διαγωνιστεί στο πλάι ενός πρωτοεμφανιζόμενου απέναντι στα ιερά τέρατα του σπορ. Θα προσπαθήσει να θυμηθεί τον παλιό καλό αγωνιστικό του εαυτό και να ζήσει τις δόξες του παρελθόντος.

Στη σκηνοθεσία αναμένεται να είναι ο Joseph Kosinksi, οποίος ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για την μεγάλη επιτυχία του σίκουελ του Top Gun με τον Tom Cruise. Το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του 1986 έχει αποσπάσει αποθεωτικές κριτικές από πολλούς και ήδη συγκαταλέγεται στις πιο επικερδείς ταινίες της χρονιάς. Στο team κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται επίσης η σεναριογράφος και ένας εκ των παραγωγών του Top Gun: Maverick, Ehren Kruger και Jerry Bruckheimer αντίστοιχα. Ο 78χρονος άλλωστε γνωρίζει καλά από τη Formula 1, καθώς ήταν παραγωγός στην ταινία «Days of Thunder» με πρωταγωνιστή τον Cruise και η οποία συγκαταλέγεται μέσα στις καλές του είδους.   

Η τελευταία καλή ταινία με επίκεντρο την F1 ήταν αναμφίβολα το «Rush» του 2014 με πρωταγωνιστές τους Chris Hemsworth και Daniel Bruhl. Η ταινία του σκηνοθέτη Ron Howard έφερε στην οθόνη την επική σεζόν 1976 και τις ομηρικές μάχες ανάμεσα στους James Hunt και Niki Lauda. Το «Rush» αναπαριστά πιστά την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγάλες προσωπικότητες του χώρου και την θεαματική επάνοδο του Lauda στους αγώνες μετά το σοκαριστικό ατύχημα στην επικίνδυνη πίστα του Nurburgring.

Rush - Theatrical Trailer

Δεν είναι ακόμα γνωστό το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα αλλά σίγουρα έχει λείψει πολύ από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού μία ταινία γύρω από τη Formula 1. Σίγουρα το αποτέλεσμα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ