Κινηματογραφος

Κάννες 2022: God’s Creatures, το πραγματικό ενδιαφέρον της τέταρτης ημέρας

Η ζωή είναι επώδυνη για τα πλάσματα αυτού του θεού

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έμιλι Γουάτσον και Πολ Μέσκαλ στο «God’s Creatures» των Σίλα Ντέιβις και Αν Ρόουζ Χόλμερ
© A24

Ανταπόκριση από το 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή της ταινίας «God’s Creatures» των Σίλα Ντέιβις και Αν Ρόουζ Χόλμερ.

Τέταρτη ημέρα του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών σήμερα και το μεγαλύτερο highlight χθες ήταν ο καιρός. Απέραντος ήλιος στην Κρουαζέτ απ’ άκρη σ’ άκρη, λαμπερή, χρυσαφένια και δελεαστική παραλία ακριβώς δίπλα από τις σκοτεινές αίθουσες όπου οι άνθρωποι του σινεμά χάνουν και την τελευταία ρανίδα βιταμίνης D που τους έχει απομείνει, για χάρη της τέχνης. Όσον αφορά στην πρεμιέρα της ημέρας «Armageddon Time» του Τζέιμς Γκρέι, το κόκκινο χαλί εντυπωσίασε περισσότερο από την ταινία με την Αν Χάθαγουεϊ, τον Τζέρεμι Στρονγκ αλλά και την Τζούλια Ρόμπερτς σε απροειδοποίητη εμφάνιση να συγκεντρώνει βλέμματα, φλας και φωνές από πλήθος και φωτογράφους. Το πραγματικό ενδιαφέρον εξελίχθηκε στην αίθουσα του Théâtre Croisette και στο Q&A της ταινίας «God’s Creatures» που συμμετέχει στο τμήμα του «Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών», όπου βρέθηκαν οι δημιουργοί καθώς επίσης και οι πρωταγωνιστές Έμιλι Γουάτσον και Πολ Μέσκαλ. Σήμερα βλέπουμε το «God’s Creatures» των Σίλα Ντέιβις και Αν Ρόουζ Χόλμερ.

75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών - «God’s Creatures»: Q&A με τους δημιουργούς και τους πρωταγωνιστές της ταινίας

75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών - «God’s Creatures»: Q&A με τους δημιουργούς και τους πρωταγωνιστές της ταινίας

Η Αϊλίν (Έμιλι Γουάτσον) ζει σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι, όπου επιστρέφει ο γιος της (Πολ Μέσκαλ). Ο Πολ δεν μοιάζει με την εικόνα που η Αϊλίν έχει για αυτόν και αναγκάζεται να πει ψέματα για χάρη του. Λίγο-λίγο αυτό θα καταστρέψει τη σχέση τους.

Η ζωή είναι δύσκολη και επώδυνη, τα πλάσματα αυτού του θεού όμως είναι εδώ για να τη ζήσουν. Μοχθούν καθημερινά και παλεύουν με τα δραματικά γεγονότα που αυτός ο θεός τους έχει ορίσει και αναγκάζονται να πάρουν ριζοσπαστικές αποφάσεις αν θέλουν να επιβιώσει η συνείδησή τους. Μια ταινία που αντιμετωπίζει με την ίδια αγάπη και την ίδια προσοχή έναν χαρακτήρα, του οποίου οι πράξεις μας δελεάζουν να μην το κάνουμε εμείς οι ίδιοι και που σίγουρα η εποχή που ζούμε, δεν θα τον συγχωρούσε.

Η ταινία «God’s Creatures» προβάλλεται απόψε στις 22:45 στην αίθουσα του Théâtre Croisette.
Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

God’s Creatures
Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., 2022 Έγχρωμη
Δράμα, 94’
Σκηνοθεσία: Σίλα Ντέιβις, Αν Ρόουζ Χόλμερ
Σενάριο: Σέιν Κρόουλι
Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Γουάτσον, Πολ Μέσκαλ, Έιλινγκ Φραντσιόζι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ