Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Νύχτα της φωτιάς (Prayers for the Stolen)

Ο μεξικάνικος τρόμος

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 828
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Νύχτα της φωτιάς (Prayers for the Stolen)» της Τατιάνα Χουέζο

Κριτική για την ταινία «Νύχτα της φωτιάς (Prayers for the Stolen)» της Τατιάνα Χουέζο με τους Ακουάκ Αμπακάρ Σουλεϊμάν, Ριχάν Καλίλ Αλιό, Γιουσούφ Ντζαόρο.

Σε απομονωμένο μεξικάνικο χωριό, τα κορίτσια κόβουν πολύ κοντά τα μαλλιά τους και έχουν μάθει από τους γονείς τους να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα, όταν τα μαύρα τζιπ των καρτέλ εμφανίζονται ξαφνικά.

Συγκλονιστική η ταινία της Μεξικανής Τατιάνα Χουέζο, περιγράφει ακόμη ένα στιγμιότυπο φρίκης από τη σύγχρονη μεξικάνικη πραγματικότητα που κινείται στους ρυθμούς των καρτέλ και των διεφθαρμένων αρχών. Μέσα από τα εκφραστικά μάτια της μικρής Άννας γινόμαστε μάρτυρες ενός διαρκούς εγκλήματος, που όμως δεν παραδίνεται στα κλισέ και τις σεναριακές ευκολίες. Η «Νύχτα της φωτιάς» λειτουργεί ως ένα ευφυές, χαμηλότονο δράμα που δεν αρκείται στις κραυγές καταγγελίας αλλά αποθεώνει το ευρηματικό και αδάμαστο πνεύμα κάποιων γυναικών, που όπως και τα έμβια όντα στην αρχή του φιλμ προσαρμόζονται στο εχθρικό περιβάλλον για να επιβιώσουν. Ειδική μνεία στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών αλλά και Χρυσή Αθηνά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ