Κινηματογραφος

«Ένα Ήσυχο Μέρος» ένα υπόκωφο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Η Έμιλι Μπλαντ και ο Τζον Κραζίνσκι δεν βγάζουν τσιμουδιά

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
a quiet place (2018)

Τι Να Δω Σήμερα: “A Quiet Place” του Τζον Κραζίνσκι - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Θόρυβο, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις του θορύβου στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Μια μέρα που εκτιμάται ιδιαίτερα, μετά από την ευχάριστη μα πολύβουη εκδρομή του Πάσχα, από την οποία μάλλον δεν έχουμε γυρίσει όλες και όλοι. Όπως και να έχει, όπου και να είστε, η σιωπή καμιά φορά είναι χρυσός, όχι μόνο για τις κοινωνικές συναναστροφές, αλλά και για την υγεία, καθώς έρευνα του Π.Ο.Υ. έδειξε πως, η ηχορύπανση κατατάσσεται δεύτερη στους περιβαλλοντικούς κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου, μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση. Μετά από όλα αυτά, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Ένα Ήσυχο Μέρος» του Τζον Κραζίνσκι.

a_quiet_place_2.jpg

Σε ένα σκηνικό που μοιάζει με μετά αποκαλυπτικό τοπίο, μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει και να ξεφύγει από τον κίνδυνο τερατόμορφων πλασμάτων, τα οποία εκλύει ο παραμικρός θόρυβος. Ο πατέρας (Τζον Κραζίνσκι) προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του, η μητέρα (Έμιλι Μπλαντ) είναι έγκυος και η κόρη της οικογένειας (Μίλισεντ Σίμοντς) κωφή. Επικοινωνούν μεταξύ τους με νοηματική γλώσσα.

a_quiet_place_3.jpg

Μια φοβερά έξυπνη ιδέα, η οποία πολύ συνετά δεν τεντώνεται στα άκρα, οπότε μας δίνει μιάμιση ώρα κινηματογραφικής απόλαυσης, καθώς η δράση στην οθόνη εξελίσσεται. Ο Κραζίνσκι τα καταφέρνει περίφημα στο χτίσιμο της έντασης και τη συναισθηματική φόρτιση του θεατή, εκμεταλλευόμενος απλά και παραδοσιακά υλικά τρόμου. Ένα σφιχτό και αποζημιωτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, τοποθετημένο σε έναν αδιανόητο και ασφυκτικό κόσμο όπου απουσιάζει ο θόρυβος, όπου οι άνθρωποι οφείλουν αδιαμαρτύρητα να προσαρμοστούν, αν θέλουν να επιβιώσουν. Μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

A Quiet Place (2018) - Official Trailer - Paramount Pictures

Η ταινία «Ένα Ήσυχο Μέρος» έχει κυκλοφορήσει από την UIP. Είναι διαθέσιμη στα Apple TV+ και Google Play Movies.

a_quiet_place_-_poster.jpg

Ένα Ήσυχο Μέρος (A Quiet Place)

Η.Π.Α., 2018, Έγχρωμη

Δράμα / Επιστημονικής Φαντασίας / Τρόμου, 90’

Σκηνοθεσία: Τζον Κραζίνσκι

Σενάριο: Μπράιαν Γουντς, Σκοτ Μπεκ, Τζον Κραζίνσκι

Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλαντ, Τζον Κραζίνσκι, Μίλισεντ Σίμοντς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ