Κινηματογραφος

«Κώδικας Da Vinci» αποκαλύψεις, συνωμοσίες και μυστήριο

Μια ταινία που κυλά σαν το νερό στις Όχθες του Σηκουάνα

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
da vinci code, τι να δω σήμερα

Τι Να Δω Σήμερα: “The Da Vinci Code” του Ρον Χάουαρντ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Η 18η Απριλίου γιορτάζεται ανά τον κόσμο ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, η οποία έχει ορισθεί για την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σημασία των μνημείων και την αξία της διαφύλαξής τους. Μια ημέρα σαν την σημερινή, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε μια ταινία, η δράση της οποίας αναδεικνύει τρία σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Κώδικας Da Vinci» του Ρον Χάουαρντ.

da_vinci_2.jpg

Ο Ρόμπερτ (Τομ Χανκς) είναι ένας καθηγητής, οι γνώσεις του οποίου γύρω από την συμβολική, επιστρατεύονται από την αστυνομία του Παρισιού, για τους σκοπούς της διαλεύκανσης της δολοφονίας του επιμελητή του Μουσείου του Λούβρου. Όντας ο βασικός ύποπτος για τον φόνο, βρίσκει σύμμαχο την Σοφί (Οντρέ Τοτού), κρυπτογράφο της αστυνομίας, η οποία τον βοηθά να διαφύγει και μαζί ξεκινούν μια περιπέτεια ακολουθώντας τα στοιχεία που έχει αφήσει το θύμα.

da_vinci_3.jpg

Συνωμοσίες, γρήγορος ρυθμός, σταδιακές αποκαλύψεις και έντονη σκανδαλολογία γύρω από το χριστιανικό αφήγημα, ανεβάζουν τους τόνους και τις προσδοκίες λεπτό προς λεπτό, καθώς η ροή αυτής την ταινίας μυστηρίου κυλά σαν το νερό στις Όχθες του Σηκουάνα, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Τα άλλα δύο, το Αββαείο του Γουέστμινστερ και το ιστορικό κέντρο της Ρώμης, είναι μερικές από τις τοποθεσίες των γυρισμάτων της ταινίας, αλλά και του πολυδιαβασμένου μπεστ σέλερ του δημοφιλούς μυθιστοριογράφου Νταν Μπράουν, το οποίο το 2003 - θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως - απήλαυσε τόση αναγνώριση, όση και ο ίδιος ο πίνακας της Μόνα Λίζα.

THE DA VINCI CODE - Official Trailer [2006] (HD)

Η ταινία «Κώδικας Da Vinci» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Προοπτική. Είναι διαθέσιμη στα Apple Tv+ και Google Play Movies.

da vinci code official poster

Κώδικας Da Vinci (The Da Vinci Code)

Η.Π.Α., Μάλτα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, 2006, Έγχρωμη

Μυστηρίου / Θρίλερ, 149’

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ

Σενάριο: Ακίβα Γκόλντσμαν, Νταν Μπράουν (βιβλίο)

Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Οντρέ Τοτού, Ζαν Ρενό, Ίαν ΜακΚέλεν, Πολ Μπέτανι, Άλφρεντ Μολίνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ