Κινηματογραφος

ΗΠΑ: Πέθανε ο stand up κωμικός Γκίλμπερτ Γκότφριντ

Ο παπαγάλος του Αλαντίν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Πέθανε ο θρυλικός stand up κωμικός Γκίλμπερτ Γκότφριντ
O Γκίλμπερτ Γκότφριντ © Twitter

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός και θρυλικός κωμικός, Γκίλμπερτ Γκότφριντ, γνωστός για την ωμή, βραχνή φωνή και τα «χυδαία» αστεία του.

Ο Γκότφριντ πέθανε από υποτροπιάζουσα κοιλιακή ταχυκαρδία λόγω μυοτονικής δυστροφίας τύπου ΙΙ, μιας διαταραχής που επηρεάζει την καρδιά, δήλωσε ο μακροχρόνιος φίλος του Γκλεν Σβαρτς.

«Συντετριμμένοι ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Γκίλμπερτ Γκότφριντ μετά από μακρά ασθένεια. Εκτός από εμβληματική φωνή στην κωμωδία, ήταν και ένας υπέροχος σύζυγος, αδελφός, φίλος και πατέρας για τα δύο μικρά παιδιά του. Αν και σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για όλους μας, παρακαλώ συνεχίστε να γελάτε όσο πιο δυνατά γίνεται προς τιμήν του Γκίλμπερτ», έγραψε η οικογένειά του στο Twitter.

Ο Γκότφριντ ήρθε για πρώτη φορά στο επίκεντρο με συχνές εμφανίσεις στο MTV στις πρώτες μέρες του και με μια σύντομη παρουσία στο καστ του Saturday Night Live στη δεκαετία του 1980. Ο Γκότφριντ έκανε επίσης συχνά φωνές για παιδική τηλεόραση και ταινίες, με πιο διάσημο τον παπαγάλο Ιάγκο στο «Aladdin» της Disney.

«Το χιούμορ του ήταν θρασύ, σοκαριστικό και συχνά προσβλητικό, αλλά ο άνθρωπος πίσω από τα αστεία ήταν κάθε άλλο παρά προσβλητικός», είπε ο φίλος του Gottfried και συν-παρουσιαστής του podcast Frank Santopadre σε μια δήλωση».

Beverly Hills Cop 2 - Gilbert Gottfried Scene (1080p)

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ