Κινηματογραφος

Το πορτραίτο του αμφιλεγόμενου «Steve Jobs»

Άφησε για λίγο κάτω το iPhone και δες σήμερα αυτή την ταινία

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικλ Φασμπέντερ στην ταινία «Steve Jobs»

Τι Να Δω Σήμερα: «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Σαν σήμερα 11 Απριλίου λανσάρεται το 1976, ο πρώτος υπολογιστής της πασίγνωστης αμερικανικής εταιρίας τεχνολογίας Apple, ο Apple I. Σήμερα αφήνουμε για λίγη ώρα το iPhone στην άκρη και βλέπουμε μια από τις πολλές ταινίες που υπάρχουν εκεί έξω για την πιο δημοφιλή προσωπικότητα από τον χώρο της τεχνολογίας. Αυταρχικός, ριψοκίνδυνος και για πολλούς σκέτη (επιχειρηματική και όχι μόνο) ιδιοφυία, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ.

Steve Jobs / Στηβ Τζομπς(2016) - Trailer HD Greek Subs

Ο Στιβ (Μάικλ Φασμπέντερ) ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Apple Macintosh 128K, όταν το voice demo του υπολογιστή απλά δεν παίζει και απειλεί τον μηχανικό Άντυ (Μάικλ Στούλμπαργκ) πως αν δεν το φτιάξει σε μία ώρα, θα τον ξεμπροστιάσει στο κοινό και όλο τον κόσμο ως υπεύθυνο της αποτυχίας. Στο μεταξύ η πρώην σύντροφος του Στιβ, Κρίσαν (Κάθριν Γουότερστον) καταφθάνει με την κόρη τους, Λίσα και απαιτεί χρήματα και προσοχή για το παιδί της.  Όσα ακολουθούν στοιχειοθετούν το πορτραίτο του ανθρώπου που για πολλούς άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας παγκοσμίως και την καθημερινότητα εκατομμυρίων χρηστών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Βασισμένο στη βιογραφία του Στιβ Τζομπς, από τον Γουόλτερ Άιζακσον και σε εξαιρετικό σενάριο Άαρον Σόρκιν, η πλοκή της ταινίας μπορεί να τοποθετείται αρκετά χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του Apple I το 1976, ωστόσο καλύπτει το λανσάρισμα τριών εμβληματικών προϊόντων της Apple, τη γνωστή πικρόχολη διαμάχη επί της διατροφής και υποστήριξης της κόρης του Λίσα, καθώς επίσης και τις δραματικές αντιπαραθέσεις των συνεργατών, στα παρασκήνια μεγάλων παρουσιάσεων. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το μωσαϊκό της εικόνας ενός τουλάχιστον αμφιλεγόμενου ανθρώπου, ο οποίος θεωρείται ο οραματιστής και ο ενορχηστρωτής κορυφαίων αλλαγών της ψηφιακής εποχής που διανύουμε. Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ.

«Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ

Η ταινία «Steve Jobs» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την UIP. Είναι διαθέσιμη στα Apple TV+, Google Play Movies και Netflix.

Steve Jobs
Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., 2015, Έγχρωμη
Δράμα / Βιογραφική, 122’
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
Σενάριο: Άαρον Σόρκιν, Γουόλτερ Άιζακσον (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν, Μάικλ Στούλμπαργκ, Τζεφ Ντάνιελς, Κάθριν Γουότερστον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ