Κινηματογραφος

Πώς ήταν το «Χ»; Αιφνιδιαστικό

Μια ταινία τρόμου ερωτική επιστολή προς τον κινηματογράφο

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Χ» του Τι Γουέστ

Τι Να Δω Σήμερα: «Χ» του Τι Γουέστ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος ολοκληρώθηκε και έδωσε βραβεία, ενώ μπροστά μας στις μακρινές γραμμές των οριζόντων, φαίνεται πια ξεκάθαρα το 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών να πλησιάζει. Ωστόσο και προς το παρόν, η κινηματογραφική εβδομάδα τρέχει με δέκα (μην απορείτε) ταινίες που έκαναν πρεμιέρα χθες στις ελληνικές αίθουσες και που ζητούν την προσοχή και τον οβολό σας, φυσικά. Εκείνη που ξεχωρίζει είναι μια ταινία τρόμου, διαφορετική από τις συνηθισμένες. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Χ» του Τι Γουέστ.

X | Official Trailer HD | A24

Χιούστον 1979. Μια παρέα από τυχοδιώκτες ξεκινούν για μια φάρμα όπου έχουν νοικιάσει έναν χώρο, με σκοπό να γυρίσουν μια ταινία ενήλικου περιεχομένου, στην απαρχή του VHS, με σκοπό τί άλλο, να πιάσουν την καλή. Όταν οι ιδιοκτήτες της φάρμας, ένα ηλικιωμένο και σεμνότυφο ζευγάρι, αντιλαμβάνονται τη δράση των ενοίκων, τότε η παρέα θα κινδυνεύσει αληθινά.

Στα μισά περίπου της διαδρομής αυτής της ετερόκλητης παρέας, έρχεται η κορυφαία στιγμή της ταινίας, άγρια και ποιητική μαζί, αιφνιδιαστική και καθησυχαστική την οποία δεν θα αποκαλύψουμε φυσικά, καθώς εδώ είμαστε αυστηρά κατά των σπόιλερς. Γυρισμένο στη Νέα Ζηλανδία, γεμάτο ενθουσιασμό, αρκετά σκληρό, κατά τόπους αηδιαστικό και γενικά διασκεδαστικό, αυτό το σλάσερ δεν αφήνει τίποτα, εξ ορισμού στη φαντασία όσον αφορά στη βία που χρησιμοποιεί, ωστόσο αφήνει πολλά να εννοηθούν στις αμέτρητες αναφορές που κάνει στον κινηματογράφο. Τραγική ειρωνεία, καθώς οι πρωταγωνιστές νομίζουν πως γυρίζουν ένα πορνό, ενώ στην πραγματικότητα πρωταγωνιστούν σε μια ταινία τρόμου και εξαιρετικά ενδιαφέρον φινάλε, κόντρα στα κλισέ του κινηματογραφικού υποείδους.

«Χ» του Τι Γουέστ

Η ταινία «X» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 7/4 από την Tanweer.


X
Η.Π.Α., 2022, Έγχρωμη
Τρόμου, 105’
Σκηνοθεσία: Τι Γουέστ
Σενάριο: Τι Γουέστ
Πρωταγωνιστούν: Μία Γκοθ, Τζένα Ορτέγκα, Μάρτιν Χέντερσον, Μπρίτανι Σνόου, Όουεν Κάμπελ, Στίβεν Γιούρι, Σκοτ Μεσκούντι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ