Κινηματογραφος

Flee: Η υποψήφια για 3 Όσκαρ ταινία για μία προβολή στην Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ - animation που είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, είναι υποψήφιο για το Βραβείο Κοινού LUX

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία «Flee».
Στιγμιότυπο από την ταινία «Flee».

Flee: Δωρεάν προβολή της ταινίας που απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στη φετινή διοργάνωση των Όσκαρ στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο»

Το Flee είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία φυγής του Amin Nawabi (το όνομα δεν είναι αληθινό) από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Ο Amin τώρα είναι 36 ετών, κάτοικος της Δανίας, ακαδημαϊκός κι έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφο του.

Έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά μετά από χρόνια με το γεμάτο πόνο παρελθόν του και εκμυστηρεύτεται την ιστορία του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα.

Η ταινία του Jonas Poher Rasmussen έλαβε υποψηφιότητα για 3 Βραβεία Όσκαρ (Διεθνής Ταινία, Ντοκιμαντέρ & Αnimation), γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ταινία που κερδίζει υποψηφιότητα σε αυτές τις τρεις κατηγορίες μαζί.

Flee Trailer | Sundance 2021

Η StraDa παρουσιάζει σε συνεργασία με τον κινηματογράφο «Μικρόκοσμο», στο πλαίσιο του «LUX Audience Week», την ταινία «Flee» του Jonas Poher Rasmussen, σε μια και μοναδική δωρεάν προβολή

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το LUX Audience Award, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Creative Europe-MEDIA programme σε συνεργασία με τους Europa Cinemas.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει live-streamed Q&A με το κινηματογραφικό συνεργείο στο Βέλγιο.

Κρατήσεις θέσεων: margarita@mikrokosmoscinema.gr

Η αφίσα του «Flee».
Η αφίσα του «Flee».

ΙΝΦΟ
Σενάριο: Amin Nawabi, Jonas Poher Rasmussen
Σκηνοθεσία: Jonas Poher Rasmussen
Έτος: 2021
Διάρκεια: 88′
Χώρα: Δανία
Γλώσσα: Δανική, Αγγλική

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ